PATRIOTUL GEORGE SIMION INTERZIS ÎN RM DE CĂTRE GUVERNANȚI

George Simion
GEORGE SIMION: Ajuns în vama Albiţa-Leuşeni, am fost scos din autocarul de linie cu care mergeam la Chişinău şi preluat de un poliţist de frontieră care mi-a comunicat tăios: nu aveţi voie să intraţi pe teritoriul Republicii Moldova, întoarceţi-vă! Nu, articolul de faţă nu este din 2009 ci mi s-a întâmplat mie, azi, 16 decembrie 2014.
Sunt coordonatorul din România al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, organizaţia care înglobează grupurile şi asociaţiile ce miliează pentru unificarea celor două state româneşti. Înainte şi după alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova am criticat, personal şi în numele organizaţiei pe care o reprezint, politicienii de la Chişinău, inclusiv pe acei care dau impresia la Bucureşti că sunt de orientare “europeană”. Am plecat din Bucureşti la Chişinău pentru a mă ocupa de organizarea unui eveniment planificat în luna ianuarie, care presupunea aducerea împreună a 30 de jurnalişti din Republica Moldova cu 30 de jurnalişti din România. Nici prin cap nu-mi trecea că nu voi putea ajunge la destinaţie. Ceea ce prevedeam de multă vreme, s-a adeverit: puterea de la Chişinău urăşte tot ce-i românesc şi gândul unei viitoare Uniri, benefice pentru populaţia de acolo, îi înspăimântă.
Nu ştiţi pentru ce?
Dat jos din autocarul de linie, cu toţi ceilalţi pasageri miraţi, privind la geam, întreb pe ce motiv mi se interzice accesul. Poliţistul de frontieră mă întreabă: Cum, nu ştiţi de ce? Nu, nu ştiu, ultima oară când am păţit aşa ceva a fost pe vremea lui Voronin, când mi-au cerut test SIDA şi m-au arestat. Poliţistul dă prin staţie, să mai verifice o dată şi apoi îmi spune că acei colegi ai lui spun că ar trebui să fiu la curent cu motivul. Şi-mi mai comunică că această interdicţie este în vigoare pe calculatoarele lor până pe 20 decembrie 2014. Adică în 4 zile…
Ultima oară trecusem Prutul pe 30 octombrie, pentru a participa la înmormântarea jurnalistului şi marelui român Constantin Tănase. Am stat doar o zi şi nu mi-a zis nimeni nimic… De 5 ani fac drumul Bucureşti-Chişinău şi colind multe alte localităţi de peste Prut, găsind multă suferinţă, mult românism şi multă bătaie de joc din partea conducătorilor. Dar n-am fost abordat de nimeni, nici măcar o amendă de circulaţie n-am luat.
Mi se înmânează o hârtie pe care scrie: Interzis intrarea în R.M. pentru următoarele motive: şi este bifat punctul (H) este semnalat inadmisibil în sistemele informaţionale automatizate naţionale; Comentarii: Retur. Vameşii se dau de ceasul morţii să găsească o maşină care să mă treacă înapoi “la România”. Unul dintre ei mă întreabă dacă fumez, spun că NU, el îşi aprinde o ţigară şi-mi spune: “Ci, crezi că-i vina noastră? Aşa am primit ordinul, dacă te-ai pus rău cu ăia de sus” şi-mi face un semn discret… Cu ce am greşit? Înainte de alegerile din 30 noiembrie dar şi după, am avut poziţii critice la adresa conducătorilor de la Chişinău. Nu mi-am imaginat că CrimGândit-ul este din nou incriminat. Ce am scris şi am vorbit puteţi găsi pe blogul meu de pe Adevărul.
În asemenea condiţii, solicit autorităţilor româneşti sprijin pentru acest abuz prin care am trecut. De la cele din Republica Moldova nu am la ce să mă aştept, singurul motiv pentru care sunt la putere este să ţină prizonieri 3 milioane de români. Dacă cred că acest lucru ne va potoli să ne ridicăm vocile, se înşală amarnic! Nu ne veţi putea opri, niciodată.
George Simion Foaia politiei de frontiera MAI
Sursa: adevărul.ro

3 Responses to PATRIOTUL GEORGE SIMION INTERZIS ÎN RM DE CĂTRE GUVERNANȚI

 1. George Simion este nu numai cetatean roman, pentru care statul roman trebuie sa-i sara in aparare, dar si cetatean al Uniunii Europene.
  Un asemenea afront la adresa unui cetatean UE, nu trebuie sa treaca fara o reactie prompta a Bruxellesului. Ma gandesc ca europarlamentarii romani au datoria sa semnaleze acest caz in plenul Parlamentului European si sa ceara aplicare unor masuri care sa previna pe viitor asemenea abuzuri.
  Cat despre situatia in care a fost pus un cetatean roman, activist cunoscut pentru drepturile romanilor basarabeni, ma astept ca intreg grupul de asa zisi reprezentanti parlamentari strict politici ai diasporei sa faca corp comun pentru a cere in Parlamentul Romaniei masuri ferme pe care Guvernul Romaniei sa le adopte fata de conducerea de la Chisinau, iar Ministerul de Externe sa-l convoace pe ambasadorul Republicii Moldova pentru explicatii si pentru a-i inmana o nota de protest.

  Dar, in conditiile in care la conducerea caricaturii de minister al romanilor de pretutindeni este numit, strict pe criterii politice, un personaj fara nicio tangenta cu romanii din afara granitelor, este normal ca acest semnal de dezinteres total al PSD-ului,partid de guvernamant si al prim-ministrului fata de conationalii de peste hotare sa fie receptionat ca atare de dusmanii romanismului.

  Fara o reprezentare corespunzatoare a societatii civile in Parlamentul Romaniei, sa nu ne fie de mirare tratatmentul la care vor continua sa fie tratati romanii.

  • elena says:

   Intr-adevar pare ireal in anul de gratie 2014 sa se mai intample asa ceva.democratia e foarte ramasa in urma din pacate peste Prut..ori parcursul european presupune eforturi din partea clasei politice sa incerce sa se schimbe(in bine) , nu sa inchida gura celor care semnaleaza neajunsurile-ca in vremurile nu demult apuse .. Democratia e spre Vest, nu spre Est ..si democratia trebuie asiduu promovata in interesul cetatenilor, nu al unei vremelnice clase politice !!!

 2. Catinca says:

  TEROARE ANTI-ROMANEASCA
  LA CHISINAU !
  —————————-
  Liderul unioniștilor George Simion din Bucuresti a fost informat la vama Albița că are interdicție de a traversa Prutul.

  ,,Îmi cer scuze de la toți prietenii cu care trebuia să mă întâlnesc azi în Chișinău, sunt în vama Albița și polițiștii de frontiera ai Republicii Moldova tocmai m-au anunțat că am interdicție de a intra în acest stat”, a scris Simion pe contul său de Facebook.

  Contactat de InfoPrut, președintele Acțiunii 2012 a precizat că nu a primit nicio explicație din partea vameșilor, decât că lucrurile se petrec altfel în Republica Moldova.

  George Simion se deplasa spre Chișinău, unde urma să pună la punct detaliile organizării unei școli pentru jurnaliștii de peste Prut. Interdicția primită este valabilă până pe 20 decembrie.

  http://infoprut.ro/35002-liderul-unionistilor-interdictie-de-intrare-rep-moldova.html

  MESAJE DE SOLIDARITATE:
  1.
  Mihai Melnic · profesor,
  Universitatea de Medicina”N.Testemitanu”
  din Chisinau:

  “Va plac rusii, pupatii intr-un loc, dar de fratele meu nu Va atingeti!!
  Dar, sa nu Va atingeti, rasurilor, de fratele meu de peste Prut !!
  Rusia continua sa stapineasca Politia de frontiera si SIS-ul de la Chisinau.
  Din nou, mârsava Rusie, ne pune ,,interdictie,, sa fim frati!!
  Niste nemernici pun ,,interdictie,, fratelui meu sa vina la mine acasa!
  Neimplinitilor ce sunteti, UNIONISMUL nu poate avea interdictie la mine acasa.
  In CASA MEA, George Simion va fi primit tot timpul ca un frate drag.
  Frate George Simion, cind o sa doresti sa vii, esti asteptat ca un frate drag!!
  Sa-mi suni cind vii si noi, cateva mii de prieteni, te intimpinam la Vama!!
  Sa-i vedem noi si intreaga lume la fata pe rasurile care ne interzic sa fim frati !!
  2.
  UN APEL
  CATRE PRESEDINTELE României
  KLAUS JOHANNIS
  SI NICOLAE TIMOFTE:

  Românii din Republica Moldova cer ajutorul alesului lor,Klaus Johannis!!
  Domunlui Klaus Johannis, alesul românilor moldoveni la Presedintia României, cu ingrijorare si revolta, Va facem cunostinta cu dezmatul antiromanesc dezlantuit in Republica Moldova.

  Va facem cunostinta, domn Klaus Johannis, cu executoril de la Chisinau ai fratilor nostri romani. Sefii de la Chisinau, autorii executiei fratelui nostru de peste Prut, George Simion, ar putea fi Tudor Balitchi, Director Genearl al Serviciului Vamal, Tudor Purice, Sef Departamentul Poltie de frontiera, Mihai Balan, Ambasador, Director Serviciu de Informatii si Securitate. Parca-s moldoveni si ei, parca si ei se trag din romani. Si Tudor Balitchi, si Tudor Purice,chiar si Mihai Balan,sunt fratii nostri de sange. Ce s-a intimplat cu ei? De ce-si bat joc de fratii nostru de sange de peste Prut, din Romania?
  Rusia continua sa stapineasca Politia de frontiera si SIS-ul de la Chisinau. Din nou, mirsava Rusie, ne pune ,,interdictie,, sa fim frati!! Niste slugi ale Rusiei pun ,,interdictie,, fratilor nostru sa vina la noi acasa! Neimplinitiii acestea nu inteleg, UNIONISMUL nu poate avea interdictie la noi acasa. In CASA NOASTRA, George Simion va fi primit tot timpul ca un frate drag. Frate George Simion, cind o sa doresti sa vii, esti asteptat ca un frate drag!! Sa ne suni cind vii si noi, cateva mii de prieteni, te intimpinam la Vama!! O sa-i invitam si pe cei doi presedinti,ai celor doua state romanesti!! Sa-i vedem noi si intreaga lume la fata pe rasurile care ne interzic sa fim frati !!

  Domn Nicolae Timofti,
  oare cât timp, cei de la Procuratura, Vama, Politia de frontiera si SIS, cat o sa stea asa cracanati, cu o mâna intinsa dupa ajutoare catre fratii nostri romani de peste Prut si cu o mina la chipiu, in pozitie de drepti, in fata lui Vladimir Putin ?!
  Toti romanii, cetateni din Republica Moldova, cu ingrijoare si revolta, asteapta un raspuns, cit mai urgent, cine stau in spatele acestui pogrom Rusesc, dezlantuit din nou in Republica Moldova impotriva fratilor nostri de peste Prut, din România!!

  Distinse domn,Kalus Johannis,
  alesul nostru la Presedintia României,
  Va cerem ajutor!!
  ————————————–

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: