BEȘELIN!

Este unul la Chișinău, care tot împute atmosfera, atacând România și pe români. Îi spune Beșelin. Lumea știe pe cine am în vedere. Beșelin are un nume predestinat, un nume pe care și-l merită.

Beșelinul și-a cumpărat un partiduț de la Grabiș. Acel Grabiș care mai să fi dat Transnistria în arendă Rusiei pe 30 de ani. Tot el, Beșelinul cu ”Patria” lui între ghilimele, făcea spume la gură vorbind despre imaginarul pericol al invaziei țigănești în Basarabia.

Plin de aere și vânturi rusești, Beșelinul s-a scremut de-un referendum pentru uniunea vamală cu Putin, Lukașenko și Nazarbaev. Nu a ieșit nimic bun. Doar un pârț ordinar, dar el nu se lasă.

Beșelin și-a umflat din nou foalele și îl atacă pe Victor Ponta, pretinzând cum că premierul român manipulează opinia publică că prin susţinerea României şi unirea statelor noastre vom reuşi să ajungem în Uniunea Europeană.

Cu burta plină de gaze toxice, Beșelin se uită către Prut și scoate pârțuri pe gură unul după altul:

 1. Implicarea cetăţenilor români în treburile interne ale Republicii Moldova şi organizarea mai multor acţiuni unioniste pe teritoriul statului moldovenesc şi lipsa unei poziţii clare din partea autorităţilor Române reprezintă un acord tacit al acestora.
 2. În ultima perioadă, mai mulți cetățeni ai României, membri ai diferitor organizații neguvernamentale înregistrate în România, consolidându-se în jurul platformei ”Acțiunea 2012” au desfășurat mai multe acțiuni pe teritoriul Republicii Moldova prin care au adus prejudiciu de imagine țări noastre.
 3. Îndemnurile cetățenilor români privind modificarea construcției statale a țării noastre, punerea la îndoială a identității poporului moldovenesc, pretențiile teritoriale constituie un amestec direct în treburile interne ale țării noastre
 4. Necesitatea luării măsurilor necesare pentru nepermiterea implicării ceățenilor României în treburile interne ale Republicii Moldova și participării la acțiunile anticonstituționale.

S-au găsit unii să-i pună microfoane la părțile moi, ca pârțurile să răsune departe. Degeaba, însă.

Sub girul Academiei Române, Dicționarul Explicativ al Limbii Române (DEX) explică sensurile cuvântului rudă cu Beșelinul de la Chișinău. Un exemplu adus  în DEX, de natură să ne edifice asupra personajului cu pricina, este: a răspândi bășini expr. (adol., vulg.) – a minți, a lansa zvonuri nefondate. Asta face Beșelin: minte și lansează zvonuri nefondate!

Părerea mea este că nu trebuie să băgăm Beșelinul în seamă și să ne căutăm de ale noastre. Nu ne punem mintea chiar cu toți Beșelinii. Trebuie doar să deschidem ferestrele țării, ca să intre cât mai mult aer proaspăt și curat dinspre Carpați.

22 Responses to BEȘELIN!

 1. Nelu says:

  Clar, e vorba de Victor Șelin-Beșelin, un dușman al românilor. Mi-a plăcut cum l-ați botezat – BEȘELIN. Așa am să-i spun și eu de acum încolo.

 2. Dumitru says:

  Sa nu bagam Beshelinul in seama? Cum asa? Eu il bag, il rasbag si il mai bag o data acolo de unde a iesit!

 3. Alisa says:

  Bravo Dm Victor !!! Mult respect . Sunte-ti un adevarat prieten al Romaniei.

 4. Eugen says:

  Tare de tot… Am ras cu lacrimi. Uneori e bine sa mai facem haz de necaz. Gaselnita e superba: Be-se-lin!

 5. Victor Selin mi-i coleg de facultate.(grupa rusà). Prin anii de studentie deja stia ca nu va deveni jurnalist. Asa ca in loc sa-si faca practica ca noi toti la un ziar a sters-o in catacombele de pe malul Nistrului ca sa creasca ciuperci. Anume acele ciuperci i-au adus si primii banisori in buzunar si dragostea de maretul imperiu sovietic.
  Pentru detalii intrebati-l pe Tudor Iasenco, redactor si astazi la ziarul din Soldanesti.

 6. George Ardelean says:

  Victor Alexeev nu este numai bun prieten al Romaniei ci este si om cinstit si mare democrat.

 7. Popica de la Sibiu says:

  BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOO D-nu Alexeev … bun articol! scurt si la obiect !!! Cu astia i`ati inchis gura rusului prost si incult !!!Bravo

 8. FROSICA says:

  acest “Be-șelin”=Schellenberg este un evreu scapatat
  cu o ura atavica contra românilor,
  ca si ceilalti din tagma lui sionista:
  – tradatorul Iurocika Roshka,
  – neo-comunistul Marian Lupu-Volkoff,
  – jurnalista spioana Natalka Morarita cu pasaport de Israel,
  – deputatul comunist terorist Mark Tkaciuk,
  etc.

 9. mircea.ro says:

  domnule Alexeev, Şelin nu a apărut în Basarabia de nicăieri,paraşutat de undeva;vreţi,nu vreţi el reprezintă o mentalitate.Este mai vocal decât alţii,dar în spatele lui sunt foarte mulţi basarabeni care gândesc exact ca el.Prin urmare, buba nu e Şelin,dar ştiţi d-voastră mai bine despre ce este vorba.

 10. mircea.ro says:

  Aş dori ca USL-ul, câştigătorul potenţial al viitoarelor alegeri din decembrie, să aducă nişte clarificări în politica de oferire a cetăţeniei române;cum e posibil să oferi cetăţenia unor indivizi care nu ştiu o boabă româneşte, bâjbâie ceva de neînţeles. Cum e posibil să oferi cetăţenie unor solicitanţi, care după acordarea ei, să domiciliezi în afara României? Cum e posibil să oferi cetăţenie unor indivizi care în buletinul lor de identitate au menţiunea că sunt de naţionalitate moldovenească, ştiindu-se faptul că în RM nu se pune semnul egal între moldoveni şi români? Nu crede USL că o astfel de politică ne aduce, nouă românilor, numai deservicii? Doreşte USL să lămurească, în relaţiile cu RM, problemele identitare, care au devenit acute? sau se va menţine actuala politică a struţului, ne facem că nu vedem şi încercăm să mergem înainte? dar, s-a mers înainte, eu am impresia că am mers ca racul!

  • Mult stimate domnule Mircea Popescu, vă mulțumesc pentru comentariul dumneavoastră punctual și foarte la obiect. Împărtășesc poziția și preocupările dumneavoastră. Răspunsul meu este limpede:
   1. USL va câștiga alegerile parlamentare din 9 decembrie și vom avea o guvernare fără PDL și UDMR.
   2. Politica Statului Român în problema cetățeniei trebuie să se bazeze pe Constituție, care recunoaște dreptul inalienabil al românilor la cetățenie. Totodată, această politică, configurată de o legislație și practici noi, trebuie să se sprijine pe principiul continuității Statului Român și a instituției cetățeniei. Cunoștințele de limbă română trebuie să fie obligatorii, indiferent de originea etnică a solicitantului.
   3. Consider, totuși, că restabilirea dreptului la cetățenie în cazul românilor din Basarabia, nordul Bucovinei și ținutul Herța, precum și al urmașilor lor nu trebuie condiționată de părăsirea de către ei a locurilor natale și strămutarea în interiorul României.
   4. Modelul de cerere pentru redobândirea cetățeniei române trebuie reformulat, în sensul ca solicitantul să-și asume liber și pe deplin naționalitatea română.
   5. Procedurile legate de restabilire a cetățeniei române trebuie simplificate la maximum, în acord cu interesul național și bunele practici europene în materie. Mă gândesc aici la practicile și modelul german, unele dintre cele mai simple pe continent și în lume. Avem ce învăța de la nemți.
   6. Da, România trebuie să fie mai ofensivă și perseverentă în chestiunea identitară în cazul românilor din Republica Moldova, dar și a basarabenilor, nord-bucovinenilor și herțenilor din Ucraina. Aici nu există loc pentru ambiguități, jumătăți de măsură și compromisuri compromițătoare. Asta se referă însă și la românii din Covasna și Harghita. În acest sens, este necesară, între altele adoptarea unei Legi cu privire la statutul și funcționarea limbii române, cum au majoritatea țărilor din Europa și din lume, dar și a aunei Legi cu privire la românofonia în lume. Suplimentar, trebuie să pregătim terenul și pentru înființarea Institutelor Culturale Române în zonele locuite de români, mai ales acolo unde aceștia sunt autohtoni, au o pondere importantă și se află într-o situație culturală dificilă: Cernăuți, Herța, Adâncata, Reni și, eventual, la Odesa, precum și în Voievodina și Timoc.
   7. Relațiile României cu Republica Moldova trebuie resetate, amplificate și dinamizate.
   8. Sunt de acord că în ultimii ani România fie a bătut pasul pe loc, fie a mers înapoi, ca racul, după cum bine v-ați exprimat. Pentru a debloca situația trebuie să venim cu propuneri concrete și constructive. O strategie națională și o politică de stat coerentă, cuprinzătoare și eficientă privind românii de peste hotare trebuie adoptate. Sunt gata să formulez propuneri concrete în acest sens și aș fi bucuros dacă și dumneavoastră sau alți români cu vederi patriotice și-ar aduce contribuția.

 11. John Onoje says:

  Rusine sa-i fie acestui Victor Selin, el este antiroman si sustine refacerea si revenirea unione sovietice prin unionea vamala cu rusia, belerus, kazahstan etc. El niciodata nu a intrebat al cui este pamantul Moldova? El face parte din expansionistii rusi in afara granitelor rusiei.

 12. seviroveanu says:

  Fenomenal!
  Jos pălăria!
  Beşelinul ăsta prea multă putoare face.

 13. Unionistul says:

  Atentie Mare la provocatori:
  –––––––––––––——————-
  Provocatorul Vasile Roibu – alias – ion – nika – ina, etc, Russki Ivan,
  de pe voxpublika md
  este jurnalistul comunist din s. Suruceni, sluga lui Voronin,
  Valeriu Renita, statalistul rusofil okupant si anti-unionistul !

  N.B.
  Toate mesajele mele de pe
  voxpublika md sunt blocate.
  SIS-temul este mereu in Actiune !
  —————————————————————–
  http://valeriurenita.wordpress.com/in-oglinda/

  • Brander says:

   Si mesajele mele pe Voxpublika.md sunt blocate.

   Vreo 3 luni in urma reuseam sa scriu, acum deja de vreo 2 luni de zile sunt blocat.

 14. Valentin says:

  Daca lui Beshelin nu-i place neamul nostru si Romania, el poate pleca liber in tara lui. Ce tot se mai chinuie aici? Davai, Beshelin, davai dasvinia!

 15. marian says:

  Ce e mai rusinos – din punct de vedere politic – la acest raket rusofon, e faptul ca terfeleste fara rusine in interesul unor scopuri imperialisto-militariste obraznice, numele social-democratiei in Republica Moldova… In realitate partidutul sau – asa-numit pompos social-democrat – e unul net neo-fascist, rasist si xenofob aducind aminte mai mult cu partidele de extrema-dreapta din Europa. In fapt Partidul Socialistilor Europeni si Internationala socialista nu au cu nimic, nici o legatura cu acest partidut fascisto-imperialist din Moldova .

 16. marian says:

  Cred ca s-a ajuns pina la asemenea obraznicii, pentru ca nu s-a aplicat metoda baltica imediat dupa proclamarea independentei… De ce s-a acordat asa de usor cetatenia r. Moldova hoardelor rusofone – in special – venite [ aduse ] dupa 1945? Pentru ca interesul clar a fost unul de modificare a proportiei etnice in Moldova si de intensificare a deznationalizare a bastinasilor. Odata cu cetatenia moldoveneasca in buzunar, hoardele au trecut la treaba… Imnul a fost schimbat… Se dorea si drapelul de stat sa fie schimbat … impunerea limbii ruse ca a doua limba oficiala … si toata campania isterica deschis fascista impotriva Romaniei din ultimii 20 de ani.

 17. Vasile says:

  Salve!
  M-am amuzat 😀
  E neghiob omul…, dar nu are leac… 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: