Discursul deputatului PSD Peia Ninel despre refacerea României Mari rostit la tribuna Parlamentului României, 2013

3 Responses to Discursul deputatului PSD Peia Ninel despre refacerea României Mari rostit la tribuna Parlamentului României, 2013

  1. Doru Bantus says:

    Am observat ca nimeni din sala, nici de la putere nici de la opozitie, nu a reactionat. Dupa aceasta declaratie politica, nici una dintre notabilitatile USL si mai ales PSD nu a gasit cu cale sa faca o declaratie, o luare de atitudine, un punct de vedere, in legatura cu subiectul declaratiei politice facuta de catre deputatul PSD, Peia Ninel. Nu pot insa sa nu observ ca anumite teritorii evocate in declaratie, Bucovina de nord, Tinutul Herta si Bugeacul, fac astazi parte integranta din Ucraina, care le-a mostenit de la fosta URSS si este greu de crezut ca aceasta va renunta de buna voie la ele. Singurul teritoriu care nu intra in componenta Ucrainei este fosta Basarabia, actuala Republica Moldova. Depinde de opinia majoritatii populatiei acestui stat independent daca teritoriul dintre Prut si Nistru doreste sa renunte la propria suveranitate si sa se uneasca cu Romania. Ori la ora actuala se cunoaste foarte bine care este opinia majoritatii populatiei din Republica Moldova referiotor la unire. Mai mult de jumatate din populatie refuza sa recunoasca faptul ca sunt romani si vorbesc romaneste, d’apoi sa mai si vrea sa se uneasca cu Romania.
    Comparatia cu unirea RDG cu RFG este fara obiect. Si RFG si RDG la data unirii erau state independente si nu teritorii in componenta altor state. In plus, dupa opinia mea, declaratia politica a domnului deputat Peia Ninel, din punctul de vedere al statului ucrainean, poate fi interpretata foarte usor ca o intentie a statului roman de a ocupa o parte teritoriului ucrainean. Singurii care pot solicita desprinderea de teritoriul ucrainean si alipirea la Romania, cu toate riscurile care pot insoti un asemenea demers, sunt chiar locuitorii acelor teritorii, printr-un referendum regional.

  2. Boita Vopsita says:

    doru bantus = agent ocult platit israelit anti-român si anti-unionist

  3. Da de cand o ocupatie fortata a teritoriilor poate fi pusa la referendum? Sa nu se stie ca ocupantii ce au dat besna pe aceste teritorii sunt cei ce nu vor sa se considere romani?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: