LE MULȚUMESC TUTUROR ROMÂNILOR CARE AU FOST ALĂTURI DE MINE! CONTRACANDIDATUL MEU A FOST ÎNSUȘI BĂSESCU

romania-tricolor
Scrutinul pentru Parlamentul României s-a încheiat. Majoritatea românilor din Țară au votat masiv pentru candidații Uniunii Social Liberale, care a obținut cea mai categorică victorie electorală în ultimii 22 de ani.

Majoritatea USL în Camera Deputaților și în Senat va asigura stabilitatea sistemului politic românesc în următorii patru ani. Guvernul USL va fi instalat în timpul apropiat, până la sfârșitul acestei luni.

Rezultatele alegerilor în Parlamentul României au confirmat sondajele de opinie publică, dar și rezultatele de la Referendumul național din 29 iulie anul curent.

Liderii USL au reconfirmat atașamentul României față de Uniunea Europeană și NATO.

Victoria USL trebuie privită și ca o victorie împotriva regimului Băsescu, care a dezbinat Țara, aruncând-o în certuri, intrigi și polemici de uzură, acționând împotriva unității și solidarității naționale. Traian Băsescu a primit un vot de blam din partea majorității românilor din Țară.

Electoratul român din Basarabia a avut o rată de participare la vot de câteva ori mai mică decât în Țară, plasându-se sub 5%. Din cei peste 300 de mii de cetățeni români de la răsărit de Prut, au participat la vot peste 10 000. Urmează să analizăm cauzele obiective ale acestei situații.

Cu toate acestea, numărul de secții de votare deschise în Basarabia a fost insuficient. Trebuie să adresăm un cuvânt de reproș Ambasadorului României la Chișinău, Marius Gabriel Lazurca, pentru lipsa demersurilor de deschidere a unui număr mai mare de secții de votare.

Alegerile de ieri au confirmat că în Basarabia situația este invers proporțională cu cea din România. Majoritatea celor care au votat în Basarabia au exprimat opțiuni contrare opțiunilor majorității românilor din Țară. Acest fapt arată un grad ridicat de scindare între românii din Basarabia și românii din dreapta Prutului.

Una dintre concluziile pe care le tragem este că alegătorii din Basarabia nu au votat pentru programe și idei politice, nu au votat nici măcar pentru persoanele care au candidat, ci au votat pentru Băsescu.

Contracandidatul meu a fost însuși Băsescu.

Asta demonstrează că românii de la răsărit de Prut încă se pot lăsa impresionați de demagogia pseudopatriotică. Mulți dintre cei care au votat s-au lăsat amăgiți de propagandă și demagogie, dar, sunt sigur, dezamăgirea nu va întârzia să vină foarte curând. Băsescu a pierdut în Țară, în Europa, acolo unde se află marea masă de români.

Este clar că alegătorii români din Basarabia nu vor fi reprezentați la masa guvernării, ci vor trebui să aștepte patru ani în banca opoziției, având posibilități limitate în ceea ce privește mersul lucrurilor în Țară și schimbarea în bine a situației.

Nu le reproșez românilor basarabeni felul în care au votat. Îmi exprim doar părerea de rău că nu au reușit să fie pe aceeași lungime de undă cu românii din Țară, că sunt în continuare rupți de grijile și problemele fraților noștri de dincolo de Prut. Această ruptură și acest mod de contrapunere a basarabenilor față de majoritatea românilor poate accentua clișee false de percepție a Basarabiei în România, ceea ce noi nu ne-am dorit niciodată.

Vreau să le mulțumesc tuturor basarabenilor care au ieșit la vot.

Le mulțumesc fiecăturia dintre cei 1932 de români din colegiu care au înțeles importanța acestor alegeri pentru următorii patru ani și au votat Programul propus de mine.

Nu este nicio tragedie atunci când pierzi o mică bătălie locală, dar obții victoria într-un război ca cel pornit de un om neserios și iresponsabil ca Băsescu. Cu aceste alegeri, epoca Băsescu practic a luat sfârșit.

Vreau să mulțumesc conducerii PSD din România pentru încredere și pentru sprijinul acordat. Le mulțumesc domnului Victor Ponta, Președintele PSD, domnului Liviu Dragnea, Secretarul General al formațiunii, domnului Titus Corlățean, vicepreședinte PSD, doamnei europarlamentar PSD Viorica Dăncilă, care cunosc situația din Basarabia și trăiesc cu grijile și problemele noastre.

Le mulțumesc tuturor colegilor din Organizația PSD România în Republica Moldova, care mi-au fost alături și s-au implicat cu toată dăruirea în această campanie.

Vreau să precizez că rămân în continuare la datorie, în interesul românilor din Basarabia. Linia fierbinte pentru problemele privind cetățenia română și orice alte probleme întâmpinate de români va funcționa în continuare. Biroul doamnei europarlamentar Viorica Dăncilă la Chișinău va funcționa și de acum încolo, așa cum este firesc. Voi fi alături de Mitropolia Basarabiei, pe care o voi ajuta, așa cum am ajutat-o întotdeauna. Voi promova, pe linie de partid, proiectele de interes naționaL, care să apropie Basarabia de România. Voi fi alături de frații și surorile mele din Basarabia, pe care îi asigur de dragostea mea.

Victor ALEXEEV

Chișinău, 10 decembrie 2012

Advertisements

8 Responses to LE MULȚUMESC TUTUROR ROMÂNILOR CARE AU FOST ALĂTURI DE MINE! CONTRACANDIDATUL MEU A FOST ÎNSUȘI BĂSESCU

 1. testemitanu valentina says:

  Daca romanii din Basarabia ar mai fi la curent cu toate subterfugiile, poate si-ar da seama de cele se intampla in tara pe care au ales-o ca si patrie, caci Basarabia le devine din ce in ce mai straina, domnule deputat. Nemaivorbind despre cei ce muncesc prin Europa… Campaniile de comunicare isi au rolul lor, or aici, in Occident, ce vedem si auzim despre Romania ? Becali ? Diaconescu ? Tigani ? Charles ? Spuneti diasporei adevarul si in mod convingator si atunci ea va vota progresul si nu coruptia. Nu acuzati din fotolul de deputat, e prea usor.
  Cu respect.

 2. bagiu says:

  De multe ori poti face servicii mai bune neamului fara sa ai o functie publica ce te obliga la program la sedinte ! Iti urez succes ! Pentru ca ai dovedit ca poti !

 3. Mihai says:

  “Una dintre concluziile pe care le tragem este că alegătorii din Basarabia nu au votat pentru programe și idei politice, nu au votat nici măcar pentru persoanele care au candidat, ci au votat pentru Băsescu”

  Nu e ca si cum romanii din Romania au votat “programul” USL. Au votat USL pentru ca au votat anti-basescu si USL era practic singura varianta. Mi se pare ca cele doua grupuri (romanii din Ro si cei din Md) au avut exact acelasi comportament, doar ca in directii contrare.

  Oricum, felicitari pentru voturile obtinute si succes in continuare!

 4. mircea.ro says:

  domnule Alexxev,temele de campanie electorală în Basarabia şi România au fost diferite; pe basarabeni îi interesează exclusiv facilitarea obţinerii cetăţeniei române,pe românii de la vest de Prut,locurile de muncă,corupţia,politica de investiţii etc,Dacă nu trăieşti în România nu ai cum să fi racordat la realitatea de zi cu zi,iar interesele sunt de cele mai multe ori de altă natură.Când în Basarbia se va conştientiza că se vorbeşte limba română şi nu se va face diferenţa între români şi moldoveni,atunci cred că opţiunile basarabenilor exprimate prin vot vor cântări şi vor avea o altă însemnătate.Până atunci lupta în RM cred că nu este uşurarea cetăţeniei,mai importantă cred că este conştientizarea rădăcinilor naţionale.Când veţi vorbi domnule Alexeev cu români autentici şi conştienţi de originea lor,veţi fi înţeles mai bine.Doamne ajută!

 5. E U says:

  Capul sus!, dle Alexeev, nu disperati, a fost un examen pentru dvs in politica mare. Lumea a inceput sa va cunoasca masiv.
  Sa ne fii sanatos!

 6. Rsln says:

  e binevenit sustinerea la direct a proiectelor transfrontaliere, cu accesare fonduri europene,pe reguli clare,previzibile,echidistante de o parte si de alta a Prutului, Apropo,lansati o platforma electronica despre initiativele partidului vizavi de colaborarea cu est-moldovenii, adrese a asociatiilor,centrelor etc ca sa se colaboreze cit on-line, cit si pe viu. Indrazniti

 7. Vio says:

  Romanii din R Moldova care l-au votat pe Tomac nu au castigat , ci au pierdut si am pierdut toti . Basescu a privatizat cetatenia romana, si-a asumat ceva ce nu-i apartine, cetatenia ne-a dat-o statul roman si multi romani din Romania cred ca regreta acest lucru. Noi nu avem dreptul sa le hotaram destinul, parlamentul roman face legi pentru Romania , iar noi trebuie sa fim solidari cu fratii nostri de peste Prut si sa-i ajutam sa-si schimbe destinul daca ei vor aceasta, iar votul masiv a aratat acest lucru.

 8. Elenaaaa says:

  Ramine sa realizezi promisiunile, mai ales problema legata de cetatenia Romana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: