VICEPREŞEDINTELE FEDERAŢIEI DE RUGBY DIN MOLDOVA, VEACESLAV BULAI: VOTEZ VICTOR ALEXEEV!

Victor Alexeev cu Veaceslav Bulai
Veaceslav Bulai, vicepreşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Rugby și antrenor al Selecționatei naționale de Rugby, câştigătoarea Cupei Balcanilor:

Am hotărât: Victor Alexeev pentru Camera Deputaților și Cristian David pentru Senat. Susținem candidații USL. Eu prefer oameni puternici și partide puternice. Cu Victor Alexeev sunt prieten de mulți ani, deci îl cunosc bine. Pot spune despre el doar lucruri frumoase. Este luptător, a luptat în Transnistria contra armatei rusești. Victor este întotdeauna gata să-i dea oricui o mână de ajutor. Este simplu, deschis, realist și hotărât. Îmi place că-i puternic. El știe ce vrea, are un scop în viață. Victor este un român adevărat. Este bărbat de caracter. Pe el te poți baza în orice situație. Victor Alexeev dacă spune, face. Este om de cuvânt. La 9 decembrie, eu și toată familia mea votăm USL, votăm Victor Alexeev!

Buletin de vot Victor Alexeev
Buletin de vot Cristian David

One Response to VICEPREŞEDINTELE FEDERAŢIEI DE RUGBY DIN MOLDOVA, VEACESLAV BULAI: VOTEZ VICTOR ALEXEEV!

 1. Manifestul Unionistilor »
  ––––––––––––––———————–
  Consiliul Unirii, Chisinau, dec. 2012

  http www consiliul-unirii ro

  Proiect de
  –––––———
  Concept procedural de Reîntregire a Ţării
  / fragmente /
  –––––––––––––––––––––––––
  Premiza:
  Iniţierea proiectului să fie susţinută de ambele Parlamente
  şi coordonată la nivelul de Societate Civilă.
  –––––––––––––––––––––––––––———————-
  Conţinutul structural al Conceptului:

  1. Pregătirea şi elaborarea unui studiu istorico-juridic în problema consecinţelor ruperii teritoriului de la Est de Prut (perioada 1812 – 2012);

  2. Argumentarea şi elaborarea scenariului Reîntregirii:

  2.1. I etapă – pregătitoare: elaborarea proiectelor politice, culturale şi socio-economice, în scopul consolidării societăţii de pe ambele maluri ale Prutului, în susţinerea ideii de Reîntregire a Ţării, după model german (în discuţie fiind şi varianta Val Butnaru: la nivelul de regiuni …; punerea în discuţie a Proiectului DACIA; …);

  2.2. II etapă – anularea consecinţelor Pactului Molotov-Ribentrop şi realizarea actului Reîntregirii prin deciziile Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău;

  3. Apriori (premărgător) procesului propriu-zis de Reîntregire:

  3.1. Elaborarea şi punerea în acţiune a unui plan strategic de acţiuni comune pentru
  sincronizarea proceselor social-economice, elaborarea şi realizarea proiectelor comune, în special privind modernizarea societăţii şi dezvoltarea Infrastructurii;

  3.2. Negocierea cu UE, SUA şi România a unui plan de modernizare multidimensional, a unui plan MARSHALL;

  Proiectul elaborat urmează a fi mediatizat pe larg, pentru discuţii şi îmbunătăţiri din partea Societăţii Civile şi a Instituţiilor celor două state româneşti, aprobat ulterioar de către ambele Parlamente.

  Argumente pro şi contra Unirii,
  demontarea miturilor
  ––––––––––––––––—————————
  Constatări:
  Aşa cum este el, Statul Român este net superior celor din ESTUL şi din jurul său. Asta înseamnă că regulile aici se respectă şi că fiecare va trebui sa se supună legii.

  Marele avantaj al Unirii cu România pentru românii basarabeni este cel al securitătii interne şi externe. Nimeni nu va mai putea face ce vrea, iar oamenii vor avea institutii care să îi apere. Acest lucru va duce automat la dezvoltarea economică a zonei, ţinută până în acest moment în primitivism de către «rackeţi».

  Europa nu mai poate accepta să existe la graniţa sa un stat mafiot. Europa nu e nici Africa, nici Orientul Îndepărtat. În Europa siguranţa şi individul sunt pe primul loc.

  Argumente PRO unire
  ––––––––––––––————-
  Pentru români:

  – Vom fi mai multi, vom fi mai puternici, vom fi mai respectati.

  – Din punct de vedere geostrategic, dupa Unirea Basarabiei cu România, NATO va controla în totalitate partea de sud-est a Europei, iar România devine de facto unul dintre liderii regionali.

  – Un impuls pentru creşterea economică.
  «România este condamnată să ne vrea, pentru că sangele apă nu se face ”.

  Pentru basarabeni
  –––––––––––––————-
  – Vom fi cu mult mai multi, vom fi cu mult mai puternici, vom fi cu mult mai respectati.

  – Ar beneficia imediat de avantajele cetăţenilor europeni: libertatea legală de a munci oriunde, de a învăţa oriunde, cu diplome valabile oriunde, de a locui oriunde, de a cumpăra oriunde, de a vinde oriunde. Oriunde în Uniunea Europeana, crema civilizatiei de pe planeta!

  – Vor avea la dispoziţie o piaţă de 500 de milioane de cumpărători civilizaţi şi cu bani!

  – Ar ieşi imediat din zona gri, extrem de expusă pericolelor. În interiorul
  UE şi NATO, sub protecţia partenerului strategic SUA, ameninţarea Rusiei ar deveni repede un vis urât şi îndepărtat.

  – Unirea va însemna pentru pensionari, de exemplu, cea mai scurtă şi cea mai sigură cale spre un trai de patru ori mai bun. Începând de a doua zi după realizarea Unirii, pensionarii vor trăi de patru ori mai bine, fără să adăugăm ajutorul pe care statul îl acordă constant acestei clase sociale. De exemplu, pensia medie în România este de 200 de euro. În Republica Moldova pensia medie este de doar 50 de euro.

  Deci, în condiţiile în care preţurile sunt aceleaşi, de multe ori mai mari în Republica Moldova, România oferă pensii de 4 ori mai mari. Militarii şi cei care lucrează în ministerul de interne sau în securitate, adică în structurile de forţă – vor avea pensii nu mari, ci foarte mari. Ştim cu toţii că media pensiilor militare din România este de peste 800 de euro. Nu e vorba de promisiuni, cum se fac la Chişinău, ci vorbim că Unirea cu România va însemna, din luna următoare, pensii crescute.

  E şi un motiv pentru care mulţi românii basarabeni îşi iau cetăţenia româna – pentru bunăstare. E motivul pentru care mulţi vorbitori de limbă rusă, cu mult peste procentul românilor, îşi iau cetăţenia română. Pentru că vor să trăiască mai bine, ca viaţa să le fie respectată.

  Pentru minoritarii din Basarabia:
  ———————————————
  – Ar beneficia imediat de toate drepturile oferite de legislaţia UE, cea mai avansată din lume. Iar România este cea mai avansată din Europa la acest capitol.
  – Plus celelalte avantaje ale cetăţenilor europeni şi ale civilizaţiei europene. Ar ieşi din zona eurasiatică şi ar intra în lumea civilizată!

  Pentru noi toţi
  –––––––––——————–
  Vom avea mai mult curaj, pentru orice, oriunde ne-am afla!

  Pentru UE
  ———————–
  – Conectarea directă a UE la spaţiul ex-sovietic, adică la o piaţă uriaşă cu resurse imense, prin reţeaua de relaţii economice pe care o au oamenii de afaceri basarabeni.
  – Un mare, mare câştig de imagine, de politică, de diplomaţie, de strategie, în faţa lumii şi a Rusiei.

  Daca politicienii români renunţă la comoditate şi cei basarabeni – la fotoliile călduţe,

  Unirea se poate face imediat, prin simpla hotărâre a celor două Parlamente naţionale.

  Fără referendum, fără sondaje, fără manipulări ziaristice, fără scandal.

  S-ar rezolva pe loc şi problema Transnistriei,
  pentru că nu-i de conceput, cum ar putea Rusia să mai menţină trupe militare pe teritoriul UE şi NATO!

  Intrebat ce părere are despre costurile Unirii cu Basarabia,
  Varujan Vosganian (unionist împătimit) a răspuns:

  «Nu contează. Fiecare palmă de pământ în plus, înseamnă putere. Fiecare om în plus, înseamnă putere!».
  «Germania a numărat nemţii, şi nu banii din buzunarele lor.»

  Dintre fostele republicii sovietice, noi suntem cel mai bine plasaţi, pentru a rezista în faţa agresiunii politico-economice a Rusiei.
  Avem câteva atu-uri consistente.

  Primo
  ——————–
  Sub aspect geografic, dispunem de cel mai înalt grad de autonomie strategică faţă de fosta metropolă. Republică Moldova nu are hotar comun de Rusia. Ne despart aproape 1000 de kilometri.

  Secundo
  —————–—-
  Rusia, căreia îi revin circa 18 la sută din comerţul extern al Republicii Moldova, nu mai este partenerul nostru economic numărul unu, aşa ca odinioară. Pe primul loc, la ora actuală, se situează Uniunea Europeană, cu 50 la sută. Din acestea, României în revin vreo 16 la sută. Şi cota acesteia creşte.

  Terţio
  ——————-
  Conectarea la sistemul energetic românesc îi poate asigura Chişinăului o independenţă energetică deplină faţă de Rusia. Oricum ai da, avem o şansă unică, mare şi aproape miraculoasă, prin generozitatea ei. În prezent, din punctul de vedere al resurselor energetice, România stă mai bine decât majoritatea statelor europene. Exploatarea unor noi zăcăminte imense de gaze naturale, descoperite recent în Marea Neagră, îi poate asigura o independenţă energetică cvasitotală pe mulţi ani înainte. În plus, rezervele de petrol, estimate astăzi la 600 de milioane de barili, sunt în măsură să acopere consumul intern pe nouă ani.

  Aşa stând lucrurile, România îşi propune să se debaraseze în întregime, spre sfârşitul deceniului, de toate importurile de energie. Cu forţa sa, de nouă putere energetică regională, Bucureştiul este în stare să ne pună la adăpost, scăpându-ne de tăvălugul «Gazpromului».

  Trebuie doar să vrem şi să putem să fim liberi.

  În aceste condiţii,
  miza Chişinăului pe cartea românească
  este singurul pariu patriotic şi european.

  Dincolo de vorbe mari şi abstracte
  despre independenţa de stat
  a Republica Moldova, ecuaţia e cât se poate de simplă.

  Ori cu România în UE, ori înapoi în URSS.

  Terţio nu există.
  –––––––––––––——————-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: