PĂRINTELE IOAN PANCU, PROTOPOP DE CĂUȘENI ȘI ȘTEFAN VODĂ: VICTOR ALEXEEV ESTE OM CU SUFLET PENTRU ROMÂNI!

Preotul Ioan Pancu voteaza Victor Alexeev
Părintele protoiereu mitrofor Ioan Pancu, paroh al bisericii ”Sfântul Proroc, Înaintemergătorul și Botezătorul Ioan” din Căușeni, protopop de Căușeni și Ștefan Vodă:

Biserica nu face politică. Dar preoții, ca cetățeni, pot să spună cu cine vor vota. Sunt și eu cetățean român și la alegerile din 9 decembrie voi vota pentru fratele nostru Victor Alexeev, care este pământeanul nostru de la Răscăieți, de pe malul Nistrului de Jos, și fiu al protopopiatului nostru. Îl cunosc de foarte mulți ani și trebuie să spun că Victor Alexeev este un creștin adevărat. De douăzeci de ani, de când s-a reînființat Mitropolia Basarabiei sub aripa ocrotitoare a Patriarhiei Române, el este cu noi, în mijlocul nostru. Fratele Victor ne-a ajutat la înființarea parohiilor, a pus umărul la construcția de biserici, ne-a luat apărarea atunci când am fost prigoniți pe nedrept, a fost și este un binefăcător al Sfintei noastre Mitropolii. Din cât a câștigat cu munca sa cinstită, a dat creștinilor și Bisericii. Dumnezeu i-a dat putere, curaj și voință să fie unul din cei care lucrează pentru unitatea Neamului Românesc. Victor Alexeev este un om cu suflet pentru români! Un suflet curat, drept și bun. El știe să se smerească, dar și să lupte pentru adevăr și dreptate atunci când situația o cere. Noi cunoaștem că partidul Uniunea Democratică a Maghiarilor din România și cei care au guvernat cu ei au fost foarte departe de problemele și grijile Bisericii Ortodoxe Române. Aici, în protopopiatul nostru s-a născut preotul și poetul Alexei Mateevici, autorul imnului ”Limba noastră”. Amintesc aceasta, pentru că această parte a pământului românesc a rodit oameni cu multă credință și mai rodește încă. Am discutat în parohie, am discutat și în familie cu doamna preoteasă și cu cele două fiice ale noastre despre datoria noastră de vot ca cetățeni români și am fost într-un gând: Votăm cu toții pentru fratele nostru Victor Alexeev!

Buletin de vot Victor Alexeev
Buletin de vot Cristian David

4 Responses to PĂRINTELE IOAN PANCU, PROTOPOP DE CĂUȘENI ȘI ȘTEFAN VODĂ: VICTOR ALEXEEV ESTE OM CU SUFLET PENTRU ROMÂNI!

 1. SIMINA says:

  NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA NE ESTE SALVAREA !

 2. bagiu says:

  adica un stat comun, nu doua republici foste socialiste si comuniste !

 3. Trupa româneasca “Iris” vine la Chişinău:
  „Publicul de peste Prut este unul special !

  Adevarul md 6 Decembrie 2012:
  ——————————————
  I-ai auzit, le-ai fredonat piesele, iar acum ai ocazia să cânţi împreună cu Iris. Legendara formaţie rock, în noua formulă, va da două concerte la Chişinău, în care vor răsuna atât hituri, cât şi melodii noi.

  Dupa 32 de ani de existenţă, Iris a ajuns la performanţa de a fi una dintre cele mai solicitate formaţii
  din România, cu un grad maxim de popularitate.

  Concertele trupei Iris au devenit o etalare a performanţei artistice, iar publicul a transformat sălile de spectacol de multe ori în arene ale întrecerii de sine, ceea ce ne face să luptăm pentru a fi
  din ce în ce mai buni.
  ———————————————
  Concertul de la Opera Naţională va avea loc pe 21 decembrie, începând cu ora 18.00.
  Biletele costă între 200 şi 500 de lei moldoveneşti,
  în funcţie de locul solicitat.

  În clubul „Albion“, show-ul se va da a doua zi,
  de la 20.00. Intrarea va fi 200 de lei, plătiţi pe loc.

 4. IN MEMORIAM:
  ——————————–
  Leonida Lari
  / 26 oct.1949 -11 dec.2011 /
  poeta si deputata la Moscova si in Parlamentul de la Bucuresti

  O Mucenica Nationala
  iradiata si otravita
  de agentura moscaleasca imperiala

  ———————————————–
  ” Re-Unificarea – Marea Misiune Nationala”
  / 2008 /

  http://leonidalari.blogspot.com/
  ——————————————

  În orice situaţie sau eveniment care are loc pe Terra, pe mine, personal, mă interesează, în primul rînd, Ţara mea , România,
  în care m-am născut, unde am sorbit din izvoare şi am mîncat întîia fărîmă de pîine.

  Totodată, însă, iubesc toate ţările şi toate neamurile.
  De ce?, s-ar putea întreba unii indivizi care nu recunosc nici ţările şi nici neamurile.
  Ce le-aş propune eu, un trist poet şi un trecător deputat: să reciteasca Biblia, deoarece Dumnezeu prin neamuri lucrează.

  În acest an se împlinesc 90 de ani de la Marea Unire a Basarabiei, a Bucovinei şi Ardealului cu Patria-mamă.

  Evenimentele istorice care s-au perindat de atunci şi pînă astăzi sînt atît de multe, grele şi pline de vînzări şi trădări, încît am să-mi permit să le evoc în cel mai scurt mod cu putinţă.

  Ştim cu toţii că minunea convieţuirii Basarabiei cu Ţara-mamă a durat pînă la 28 iunie 1940, dată fatidică pentru România, cînd Rusia, (cu sprijinul Ucrainei şi al Germaniei), a năvălit mişeleşte peste România şi a rupt-o în bucăţi, smulgîndu-i din teritoriile strămoşeşti Basarabia, Nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa.

  Astfel, într-un mod absolut tîlhăresc, a fost creată de urgenţă Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească, pe 2 august 1940, apoi a urmat fosta Republică Sovietică Socialistă Moldovenească şi actuala Republică Moldova.

  Tot aşa, Ungaria şi Bulgaria, avînd precedentul Rusiei şi al Ucrainei, au pretins la nordul Transilvaniei, prima, şi la sudul Dobrogei, Cadrilaterul, a doua.

  În urma Ultimatumului URSS, în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940, românilor le-a fost substituit orice drept la autodeterminare şi la crearea unor frontiere fireşti, viabile între agresaţi şi agresori.

  Aşa a început calvarul românilor desţăraţi cu valuri de deportări, dar şi cu valuri de rezistenţă.Drama, mai bine zis, genocidul săvîrşit de regimul comunist sovietic asupra cetăţenilor români din Basarabia şi Bucovina, trimişi în Gulag după al doilea război mondial ne doare cumplit şi astăzi.

  Dar, încă ceva esenţial, în tragedia dată nu este vorba de anumite naţiuni, fiindcă în Gulag au ajuns oameni din toate naţiunile, mai cu seamă oameni din elita culturală rusă, printre care şi marele scriitor rus Al. Soljeniţîn.

  În tragedia aceasta, şi anume în vreo trei valuri de deportări – în 1945, în 1947, în 1949 – au fost ucişi oameni de spirit pentru credinţa lor în Dumnezeu, nu de aceea că erau chiaburi, că aveau averi, că ţineau de alte culte religioase.

  Abia în 1989 s-au adunat mari energii spirituale, aş putea spune, demiurgice şi s-a produs Marea Mişcare de Eliberare şi Reîntregire naţională.

  Valorile obţinute în această Mişcare le cunoaştem cu toţii şi anume: limba română, limbă de stat, grafia latină, istoria românilor, însemnele naţionale. O întreagă falangă de patrioţi basarabeni au pătruns şi în Parlamentul URSS.

  Şi îi am în vedere pe patrioţii români Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Dumitru Matcovschi, Ion Hadîrcă ş.a.
  Nu se mai vorbise vreodată pe faţă, direct, în chiar sînul Imperiului Sovietic de rapturile teritoriale săvîrşite de URSS împotriva României.

  Mi-am asumat această răspundere, am spus clar şi răspicat: nici Constituţia URSS, cea mai reacţionară, stalinistă din 1936, nu admitea rapturile teritoriale,(art.3), darămite fondarea unor state pe teritoriile cotropite, precum a procedat URSS în legătură de România. (articolul 14).

  De altfel, cuvîntarea mea a fost publicată în Marea Britanie, în Franţa, în Israel.

  Dar am avut vreo susţinere, ne întrebăm, vreo luare de atitudine din partea Ţării-mamă?

  A piuit vreun politician sau vreun ziarist de necesitatea condamnării Pactului Molotov-Ribbentrop şi a consecinţelor sale? Nu se cunosc asemenea lucruri, care ţin de vremea aceea grea, de neîndurat aproape, cînd noi vedeam moartea cu ochii.

  Cunosc, însă, eu, cum am fost
  „răsplătită de frumos” cu cele mai urîte cuvinte la venirea mea în Ţara-mamă
  după înnăbuşirea Mişcării de Eliberare şi Reîntregire Naţională.

  Vrem noi sau nu vrem, însă trebuie, ca în clipele de restrişte ale omenirii să spunem adevărul nostru de creştini nu numai ai unei ţări, ci ai întregului Univers.

  Adevărul, conform adevăratei istorii a României, sună aşa:
  cine a declarat ultimatum României în 1940, hrăpnăşindu-i teritoriile strămoşeşti, Basarabia cu tot Sudul ei şi Nordul Bucovinei cu ţinutul Herţa?

  Cine a intrat cu puşca şi sabia în episcopiile şi eparhiile României?

  Cine a trimis peste un milion şi jumătate de cetăţeni români în stepele siberiene, pe bărbaţii trecuţi de 16 ani, împuşcîndu-i în goana trenului?

  Tot drumul din România pînă în Siberia e semănat cu oasele românilor, scoşi din case în miez de noapte, pentru a depopula provinciile istorice româneşti, pentru a pregăti locul colonizatorilor.

  Cine a vărsat sîngele poporului nostru cu o încrîncenare diabolică?
  Nimeni altcineva decît reprezentanţii Imperiul Sovietic!

  Era o problemă de viaţă şi de moarte pentru neamul românesc în acea perioadă.

  Dar, uite coincidenţă, bine organizată de serviciile secrete ruseşti.

  În timp ce în Parlamentul URSS, în decembrie 1989 se dezbătea pactul Molotov-Ribbentrop sub preşedinţia fostului secretar al CC al PCUS, Al.Iacovlev, în România avea loc aşa-zisa revoluţie,

  mai bine zis lovitura de stat, pusă la cale de tov. Iliescu, tov.S.Brucan şi acoliţii lor, coordonată de KGB-ul sovietic.

  De altfel, unii ziarişti m-au criticat prin reviste şi ziare în ce priveşte zbenguiala serviciilor secrete ruseşti pe teritoriul României.

  Dar d-l Măgureanu, fostul şef SRI a recunoscut că se cam zbenguiau aceste servicii secrete ruseşti în Ţara noastră.

  Cînd Mihail Gorbaciov a anunţat că România cere ajutor armat de la URSS, am înlemnit în sala de şedinţă, am pierdut pentru o clipă darul vorbirii.

  Îmi ziceam în sine: Gheorghiu- Dej, de bine de rău, încîntîndu-l pe Nichita Hruşciov cu frumuseţile şi băuturile Patriei române, a scos trupele sovietice din România,

  iar acum, cu trădarea tovarăşului Iliescu, ne vin iarăşi trupe ruseşti pe teritoriile noastre ciopîrţite, făcute bucăţi-bucăţi?

  Groaznică lovitură a primit Basarabia şi în 1991, cînd România a recunoscut un stat în stat, Republica Moldova.

  Şi eu am s-o repet, ori de cîte ori va fi nevoie, adică avem de-a face cu aceeaşi RSS Moldovenească, atît că fără doi de „S”.

  Şi întrebarea mea sună aşa:
  ale cui interese le-a servit România în 1991?
  Ale sale sau ale Rusiei?
  Bineînţeles, ale Rusiei.

  Iar în 2008, tot România a votat pentru neindependenţa Cosovo, pentru integritatea Serbiei. Dar cu Basarabia de ce n-a procedat la fel, care-i parte din Ţară?

  Adică pentru integritatea României.
  Ne aflăm în anul 2008, au trecut zeci de ani de luptă şi suferinţă şi la ce rezultate am ajuns?

  Că trebuie s-o luăm de la început în privinţa limbii române, a istoriei românilor, a însemnelor naţionale, a simplului drept la existenţă, ca români din zone ocupate şi semiocupate?!

  Şi, toate acestea, din mila fraţilor noştri, care ne-au dat pe timp de pace, fără vreun război, pe mîna ruşilor, recunoscînd în Parlamentul României Independenţa Republicii Moldova, pe vremea lui Ion Iliescu, astfel dezintegrînd o parte a ţării de întregul său.

  Iar în 1997, un alt preşedinte, după Iliescu, şi anume Emil Constantinescu, tot pe timp de pace şi nu de război, le-a făcut cadou ucrainenilor nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa.

  E clar ca bună ziua că uneori, nişte creiere străine conduc braţul votului în Parlamentul României.

  Şi acum, cînd noi, românii lipsiţi de Ţară, fără voia noastră, nu ne mai facem iluzii
  în ce priveşte ajutorul din partea Ţării-mamă, cînd nu mai sînt printre noi personalităţi mari,
  precum Ion Mihalache, Iuliu Maniu, Petre Ţuţea, Corneliu Coposu, Vasile Ţepordei, ş.a.
  ca să ne ajute pentru împlinirea misiunii naţionale,

  o singură speranţă mai avem…

  Dat fiind faptul că, sub Dumnezeu, fiecare popor are Demiurgul său, care ne vede şi ne apără de sus,

  se va închega o mînă de patrioţi români,

  cu spirit de jertfă pentru neam şi Ţară,

  şi vor dispare odată şi odată hotarele strîmbe.

  Doar nu e cazul să aşteptăm să se împlinească o sută de ani de la Marea Unire din 1918!

  Vă mulţumesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: