LINIA FIERBINTE

LINIA FIERBINTE FUNCȚIONEAZĂ! CONTACTEAZĂ-NE!

Am promis și am făcut. Linia Fierbinte pentru denunțarea abuzurilor, neregurilor şi actelor de corupţie în procedura de redobândire a cetăţeniei române și de transcriere a actelor de stare civilă funcționează! Suntem la dispoziția dumneavoastră.

Ne puteți contacta zilnic la numărul de telefon 060008060 din Chișinău.

De asemenea, ne puteți scrie pe adresa electronică: alexvictor758@gmail.com.

Puteți lăsa mesajele dumneavoastră și la compartimentul comentarii la această postare.

Orice sesizare va fi transmisă operativ organelor abilitate ale Statului Român pentru luarea măsurilor adecvate.

Aveți încredere! Unde-i lege nu-i tocmeală!

Dreptul basarabenilor la cetățenie trebuie respectat de către toți. Abuzurile și neregulile trebuie eliminate.

9 Responses to LINIA FIERBINTE

 1. Lavinia says:

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 2. Mandra si Escu says:

  Pai, nene Alexei asa ceva chiar ca e o initiativa foarte buna!! Asa ca, degeaba nu-l aplauzi pe … Basescu; eu sunt sigur ca iti apreciaza fapta la justa ei valoare!! Ia , fa bine matale si citeste-i interviul cu Robert Turcescu. Ti-o spun asta dintr-o reala … simpatie!! Uite: si eu sunt fiu… de notar(roman) interbelic . Si… surpriza! Parintele meu si-a inceput notariatul chiar in Basarabia, desi era banatean din mosi stramosi .Se tinea de a fi un om foarte drept si cumpatat, fiind prunc de tarani !! Asa ca, cine stie daca nu te voi vedea macar alaturi de Ioan Rus si Vasile Dancu prin PSD-ul ala !! Noroc si succes in alegerea ca deputat!! Dupa aia … mai putem sa stam de vorba!!!!
  Ei, si-acum hai ca ma grabesc!! Ma arde si pe mine la deste sa simt cum functioneaza linia cea fierbinte!! Daca ma prea frige, o dau la nenea Dorneanu, avocat al poporului ,cica. Sa vedem ce face, nu de alta !!

 3. Doru says:

  Salutam aceasta idee. Va sustinem domnule Victor Alexeev, ca multi candidati si deputati au promis multe, dar apareau numai la alegeri dupa voturile de aur din partea romanilor din Republica Moldova. Credem in dumneavoastra, pe 9 decembrie mergem cu familia, cu rudele si prietenii sa va sustinem, dar nu uitam si de Cristian David, sinteti o echipa de succes.

  • Mulțumesc, dragă Dorule, pentru urări și susținere. Vreau să te asigur că deja zeci de români basarabeni au apelat la Linia Fierbinte, comunicându-ne cazurile lor în legătură cu procedura de restabilire în drepturile de cetățeni români. Este un început promițător. Trebuie să avem curajul de a ne apăra dreptul constituțional la cetățenie, iar funcționarii corupți, ca și intermediarii care profită de situație și încasează sume necuvenite de la solicitanții de cetățenie română, să fie puși la respect. Constituția și legile României trebuie respectate în litera și spiritul lor și puse în serviciul românilor basarabeni, care și așa sunt năpăstuiți de o istorie nedreaptă.

 4. Andrei says:

  Buna ziua,

  Va aduc la cunostinta ca am primit un raspuns din partea ANC, Citind raspunsul am constatat o contradictie cu raspunsurile anteriore primite de ANC. Astfel, in anul 2011 am fost informat de ANC, ca cererea mea de redobindire a cetateniei romane va fie examinata de Comisia de Cetatenie in sedinta ordinara din 25.10.2011, in vederea verificarii conditiilor intrunite de lege. Ulterior la data de 16 februarie 2012, am fost anuntat de ANC ca dosarul meu pargurge etapele de verificare si avizare la institutiile abilitate sa efectueze verificari legale, fiind rugat sa mai astept. La 26 iunie 2012, ANC ma anunta ca la data de 30.08.2012, cererea mea de redobindire a cetateniei romane va fie examinata de Comisia de Cetatenie. Cu regret, am constat ca s-a format un cerc vicios, dosarul meu este tergiversat, am ramas cu impresia amara ca exista rea-vointa din partea autoritatilor romane.

  Mai mult, sunt indignat deoarece de la depunerea cererii de redobindire a cetateniei romane au trecu mai multe de. 16 luni… , sunt persoane care au depus cerea de redobindire a cetateniei romane o data cu mine si de acum sunt cetateni roamni cu acte in regula. Va mai anunt, ca dreptul de a-mi apara originea romana îmi este incălcat în Republica Moldova, în lipsa cetateniei romane. Situatia cu care sunt tratat ma face sa ma simt umilit si descurajat.

  Dat fiind aceasta situatie rog repetat verificarea situatiei cererii mele de redobindire a cetateniei romane.

  In anexa trimisa pe email va rog sa vedeti toata corespondenta cu ANC.

  Cu cele mai alese ginduri,

  Andrei …..

 5. ătre Excelenţa Sa, Preşedintele Republicii Moldova, dl Nicolae Timofti
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Scrisoare deschisă

  Poziţia Consiliului Unirii faţă de şantajul rusesc
  şi lipsa de Demnitate Naţională a oficialilor

  Chişinău, 22.11.2012
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Stimate Domnule Preşedinte,

  Noi, membrii Consiliului Unirii, în cadrul căruia activează şi Partidul Naţional Liberal din Republica Moldova, partide din România, precum şi numeroase organizaţii nonguvernamentale, conştienţi şi neindiferenţi faţă de situaţia politică tensionată, cauzată de implicări ale factorilor interni şi externi, ostili statului nostru, dorim să Vă aducem la cunoştinţă punctul nostru de vedere asupra stării de lucruri pe care o trăim cu toţii.

  Urmărim doar scopul de a apăra integritatea statului în faţa încercărilor forţelor secesioniste de a umili şi a provoca populaţia băştinaşă prin degenerarea şi încălcarea Constituţiei R.Moldova.

  Astfel, suntem profund îngrijoraţi în legătură cu ultimele declaraţii ale administraţiei de la Tiraspol, care reprezintă instrumentul misionarilor ruşi, ce frecventează des zona nistreană, necontrolată de autorităţile legale de la Chişinău, precum şi cu declaraţiile administraţiei unităţii teritoriale autonome găgăuze.Am dori ca această scrisoare sa ajute la clarificarea poziţiei organelor de conducere privind respectarea Constituţiei pe întreg teritoriul Republicii Moldova de către toţi factorii interni şi externi.

  De regulă, când vectorul european al Republicii Moldova devine mai pronunţat şi mai decisiv, iniţiatorii şi susţinătorii separatismului – Federaţia Rusă, dezlănţuie o serie de provocări declarative, lansează afirmaţii de şantaj, inclusiv vizând securitatea politică şi economică a Statului, umilindu-ne demnitatea naţională, prin neglijarea Legii supreme a Statului. Provocările, care urmăresc dezbinarea Statului, se manifestă făţiş prin declaraţii ale demnitarilor de la Moscova – Preşedinte, Prim-ministru, Viceprim-ministru, diplomaţi.

  Iată care sunt consecinţele grave ale separatismului promovat de Federaţia Rusă:

  1.
  Zona nistreană nu achită, de șase ani, consumul gazelor rusești. Liderul separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a spus, în Duma Rusiei: „Nu e secret – nu achităm gazele. Încă din anul 2006 utilizăm aceste resurse pentru acoperirea deficitului bugetar”.

  Liderul separatist a precizat că deficitul bugetar al Transnistriei, de 70%, este acoperit de ajutorul ce vine din partea Rusiei. Aici se adaugă datoria de peste 4 mlrd dol SUA pentru gazele ruseşti şi privarizarea ilicită a patrimoniului R.Moldova pe teritoriul necontrolat de stat.

  În vizita la Tiraspol, pe data de 17.11.2012, Rogozin, vicepremier şi preşedinte al CMI de pe lângă Executivul Rusiei, a spus: «Moldova trebuie să-şi asume datoria Transnistriei pentru gazele ruseşti. Dacă vorbim de un singur stat, cum declară oficialii de la Chişinău, şi factura trebuie să fie comună. Moldova a ales calea integrării europene, de dezvoltare capitalistă. Din aceste motive, noi îi abordăm ca pe nişte capitalişti. La bază stă capitalul, mai întâi cel rusesc, pentru care există o mare restanţă…» (declaraţii umilitoare, de un cinism cras).

  2.
  Sistemul bancar din zona nistreană este utilizat de grupările criminale financiare locale şi din străinătate pentru maşinării fiscale şi spălarea banilor. Prin urmare, secesionismul bancar din stânga Nistrului “subminează securitatea economică a R. Moldova», a afirmat recent directorul-adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate al R.Moldova. Aceste structuri bancare sunt folosite pentru traficul ilicit de mărfuri, transferuri de bani din zonele de conflict sau din ţări de risc, precum şi pentru finanţarea unor mişcări periculoase. De asemenea, sectorul bancar nesupravegheat prezintă un interes sporit pentru grupări de crimă organizată implicate în traficul de droguri, fiinţe umane, armament, precum şi în alte activităţi prohibite şi foarte profitabile.

  3.
  Recent, autorităţile autoproclamatei, au elaborat o nouă concepţie privind politica externă a enclavei separatiste din stânga Nistrului, „conţinând o serie de inovaţii şi consfinţând ca idee naţională integrarea Transnistriei în Uniunea Euro-Asiatică, opţiune „fortificat” de rezultatele referendumului din 2006. „Integrarea totală a Transnistriei în structurile euro-asiatice va fi sub patronajul Federaţei Ruse” – a declarat reprezentantul în negocieri din partea Tiraspolului, Nina Ştanski.

  Moscova este gata să examineze eventualitatea aderării autoproclamatei repubici Moldoveneşti Nistrene la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Declaraţia aparţine Ambasadorului cu misiuni speciale al MAE rus, Serghei Gubarev, făcută la Tiraspol, în cadrul unei conferinţe de presă. „Dacă acest lucru va fi necesar şi justificat, Federaţia Rusă va face paşi concreţi în această direcţie.”

  4.
  Rusia ne şantajează, făcându-ne ostatici ai Transnistriei. Gubarev a mai spus: „În cazul în care R. Moldova îşi va pierde suveranitatea ori neutralitatea (avându-se în vedere Unirea cu România), Federaţia Rusă va reveni la problema realizării de către Transnistria a dreptului său la autodeterminare ”.

  5.
  Recent, Rusia a şantajat Chişinăul şi cerându-i «să renunţe la pachetele doi şi trei energetice, în schimbul unei posibile reduceri cu până la 30 la sută a preţului pentru gaze…»

  6.
  Se invocă diferite motive pentru a nu scoate armata şi a retrage armamentul conform deciziilor Summit-ului OSCE de la Istanbul (noiembrie 1999).

  Asemenea declaraţii şi acţiuni provocatoare există de 20 de ani, urmare a cărora regimul neconstituţional de la Tiraspol, prin concursul F.Ruse, şi-a consolidat poziţiile, se pare – ireversibil. Nicio guvernare nu a luat măsurile necesare pentru a negocia cu F.Rusă de pe poziţie de stat suveran şi independent, care nu ar permite implicarea factorilor externi în treburile interne. Faţă de liderii separatişti nu a fost aplicată legea. Hotărârile privind retragerea trupelor ruse, de ocupaţie, şi a ziselor forţe de pacificare, votate unanim de Parlament în iunie 2005, nu au fost îndeplinite până în prezent, fiind date uitării.

  În loc să-i ceară o atitudine limpede Moscovei, Chişinăul se complace în tăcere, amplificând confuzia: toţi oficialii au întâlniri cu Rogozin, care nu ratează o ocazie de a ne umili, Chişinăul acceptă egalitatea părţilor în negocieri (RM şi Transnistria), după ce o respinsese ani în şir (ideea egalităţii era şi la baza Memorandumului Kozak). Acum, Guvernul e pe cale să facă periculoase concesiuni în chestiunea Consulatului rus în Transnistria.

  De fapt, însă, Guvernul ar trebui imediat să iniţieze un audit la „Moldovagaz”, după care să iniţieze un proces de judecată. La fel, noi credem, trebuie să se procedeze legat de privatizările ilicite din partea stângă a Nistrului. Procuratura să deschidă dosare penale liderilor separatişti Smirnov, Antiufeev şi altora.

  Ce lecţie trebuie să ne însușim şi să contrapunem
  politiciii ruse de dispreţ şi şantaj?
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  LECŢIA DEMNITĂŢII!!!

  Este prima condiție a unor relații firești cu alte state, fie ele mari sau mici. Este o condiție obligatorie, consfințită în tratate și convenții internaționale și neglijată ostentativ și iresponsabil de politicienii noştri.

  Nu rămâne de neglijat nici fenomenul revigorării separatismului promovat de autorităţile unităţii teritoriale autonome Găgăuzia.

  Ultimele declaraţii ale Başcanului, încălcând norma legală, neglijează art. 111 din Constituţiei şi depăşesc prevederile statutului special al unităţii teritoriale autonome. Acestea sunt declaraţii ce testează abilităţile organelor centrale de stat pentru asigurarea inviolabilităţii Constituţiei şi contracararea separatismul în R.Moldova.

  « În Executivul de la Comrat ar putea apărea o nouă structură, care se va ocupa de afacerile externe ale Găgăuziei. Un proiect de lege în acest sens va fi înaintat curând Adunării Populare a Găgăuziei. Departamentul va răspunde de stabilirea relaţiilor Găgăuziei cu regiunile altor state. Toate acţiunile sunt coordonate cu Ambasadele Republicii Moldova din ţările respective” – a declarat başcanul Mihail Formuzal.

  La iniţiativa Comratului, instituţiile statului au luat poziţia «struţului”, iar în faţa emisarului Rogozin care, în 1992, a luptat cu arma de partea separatiştilor în Transnistria, demnitarii demonstrează lipsă totală de demnitate. Consecinţele comportamentului respectiv sunt perpetuarea, la nesfârşit, a situaţiei create acum 20 de ani. Lipsesc şi curajul, şi voinţa politică de a dezlega nodul gordian.

  Exemple:
  –––––––––––-
  În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, premierul moldovean declara că “nu vede ce ar încurca inaugurarea unui consulat general la Tiraspol, în condiţiile cţnd norma internaţională, ca şi din norma naţională, sunt respectate”. Asta chiar dacă, în chestiunile de politică externă, premierul trebuie să consulte şeful statului şi speakerul. Reamintim – în septembrie, în ajunul vizitei la Moscova, Vlad Filat a salutat deschiderea unui consulat rus în stânga Nistrului. Deşi, anterior, pe 17 aprilie, declara că, „la Tiraspol, consulate nu vor fi deschise, deoarece R.Moldova este un stat independent suveran şi indivizibil.”

  Uluitoare este poziţia PD:
  “Am înţeles că Executivul găgăuz îşi doreşte o structură care să coordoneze relaţiile economice externe ale autonomiei. Găgăuzia are posibilitatea şi chiar trebuie să se ocupe cu exportul propriei producţii” – a menţionat preşedintele de onoare Dumitru Diacov, ascunzându-se după deget.

  Astfel, ţinem să menţionăm, cu satisfacţie, exemplele de demnitate de care aţi dat dovadă, domnule Preşedinte Nicolae Timofti, în discursul rostit în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în aprilie 2012:

  „Perpetuarea conflictului transnistrean subminează securitatea naţională şi integritatea noastră teritorială, frânează dezvoltarea economică şi divizează societatea”. Aţi cerut, ca şi la ONU, retragerea imediată şi necondiţionată a trupelor ruseşti.

  Ulterior, când aţi fost întrebat de deputatulrus Leonid Kalașnikov „de ce aţi promulgat legea ce interzice simbolurile comuniste, aţi a notificat ferm că trebuie condamnate persecutările și crimele comunismului ca şi cele ale fascismului.
  „Care este diferența dintre simbolurile fascismului și ale comunismului? Sub aceste semne au murit milioane de oameni. Nu este nicio diferență între moartea acelor oameni. Am hotărât că această lege este echitabilă și necesară”- răspunsuri aplaudate de deputaților din APCE.

  Mai recent, drept reacţie la intenţiile F.Ruse de a deschide un consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol, aţi declarat că «Rusia ar trebui, mai întâi, să-şi retragă armamentul din zona nistreană».

  Vă sprijinim integral, domnule Preşedinte, poziţia,
  care e una bazată pe Demnitate Naţională!

  Istoria ne confirmă că marile evenimente sunt opera unor personalităţi remarcabile: Isus Hristos, Ştefan cel Mare, Napoleon, Li Quan Iu ş.a. Societatea noastră are nevoie urgentă nu de lideri de partide,

  ci, de un Lider Național.

  Naţiunea română este în căutarea, identificarea şi promovarea acestui lider: vizionar, stâlp al spiritualităţii dacice, înţelept, carismatic, patriot cu demnitate, ghidat de interesele poporului român, capabil să-și asume răspunderea pentru destinul acestuia, gata să se sacrifice pentru cauza supremă, pentru ideea unităţii naţionale, ca idee naţională,

  pentru „ Reîntregire, prin modernizare”.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Potrivit Legii privind statutul juridic al Găgăuziei,
  autonomia este o unitate teritorială cu statut special, parte componentă a Republicii Moldova. Găgăuzia soluţionează, în limitele competenţei sale, problemele dezvoltării politice, economice şi culturale, însă nu gestionează relaţiile externe. În cazul schimbării Statutului de stat independent al Republicii Moldova, populaţia găgăuză are dreptul la autodeterminare externă (o bombă cu efect întârziat!).

  În contextul acestor manifestări rebelice, cu tentative de separatism cras, solicităm:

  – expertizarea juridică a art.1 şi 6 din LEGEA nr. 344 din 23.12.1994 privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri), cu posibilitatea excluderii p.(4) din art. 1, necorelat cu art.6. Introducerea acestei rectificări în Lege ar înlătura odată şi pentru totdeauna suportul juridic al separatismului în această Unitate.

  Pledăm pentru regândirea valorică a Statului şi promovarea cu insistenţă a aducerii spiritului Constituţiei în deplină concordanţă
  cu Declaraţia de Independenţă a R.M .
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––——-
  Cu deosebita consideraţie,
  în numele Consiliului Unirii

  http://www.consiliul-unirii.ro/2012/11/27/1514/

 6. Astăzi, Joi, 29 Nov.2012 la Sala cu Orgă…orele 18…

  INTRAREA LIBERA !
  ——————————————————————————

  Ambasada României în Republica Moldova
  și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău

  organizează un concert simfonic dedicat

  ZILEI NAȚIONALE a ROMÂNIEI

  susținut de reputata violonistă Adelina Oprean
  și de Orchestra Națională de Cameră
  condusă de maestrul Cristian Florea.

  Evenimentul va avea loc la Sala cu Orgă astăzi,
  29 noiembrie, la ora 18.00. INTRAREA LIBERA !

  În program este inclus
  – Concertul pentru vioară în mi minor de Felix Mendelssohn Bartholdy
  – și Concertul pentru orchestra de coarde de Paul Constantinescu.
  ——————————————————————————-
  Născută pe 3 februarie 1955, în orașul Deva, România,
  Adelina Oprean a studiat vioara la Conservatorul din București
  cu profesorul Ștefan Gheorghiu, la International Menuhin Academy din Gstaad cu Alberto Lysy și Yehudi Menuhin și la Salzburg Mozarteum Academy cu Sándor Végh.
  În perioada 1982-1986 a fost profesor la Menuhin Music Academy din Gstaad, iar din 1985 predă vioara la Școala de Muzică din Basel.
  A susținut concerte cu orchestra și recitaluri în Europa, America de Nord și de Sud și Asia, iar din 1997 este membru permanent al cvartetului ARIA din Basel, considerat ca fiind unul dintre cele mai bune din Elveția. A câștigat numeroase concursuri și premii internaționale, printre care se numără Bach Competition din Leipzig, Concursul Carl Flesch din Londra, concursurile de muzică de cameră din Belgrad, Colmar, Geneva, Eisenmatt etc.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 7. Ilarion says:

  Multumim Domnule Victor Alexeev pentru tot ce ati facut si faceti intru binele si prosperarea României si Marelui Popor Român!!! Felicitari, urari de bine, succese si spor in toate Dumneavoastra, dar si tuturor cititorilor acestui sait cu prilejul Zilei Nationale a României, cu ocazia zilei Marii Uniri si a Românilor de pretutindeni!!! In aceasta mareata zi de sarbatoare a românilor de pretutindeni este bine sa ne amintim de unul din cei mai mari români ai tuturor timpurilor, si anume de Mihai Eminescu si poemul “Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie”. Probabil este cazul sa meditam si asupra faptului ce am facut noi, dar si fiecare in parte, pentru prosperarea Romaniei si Marelui Popor Român.

  Mihai Eminescu

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
  Braţele nervoase, arma de tărie,
  La trecutu-ţi mare, mare viitor!
  Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
  Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
  Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Vis de răzbunare negru ca mormântul
  Spada ta de sânge duşman fumegând,
  Şi deasupra idrei fluture cu vântul
  Visul tău de glorii falnic triumfând,
  Spună lumii large steaguri tricoloare,
  Spună ce-i poporul mare, românesc,
  Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Îngerul iubirii, îngerul de pace,
  Pe altarul Vestei tainic surâzând,
  Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
  Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
  El pe sânu-ţi vergin încă să coboare,
  Guste fericirea raiului ceresc,
  Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Tânără mireasă, mamă cu amor!
  Fiii tăi trăiască numai în frăţie
  Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
  Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
  Arme cu tărie, suflet românesc,
  Vis de vitejie, fală şi mândrie,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc!

  Dulce Romanie, asta iti doresc !

  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie – Eminescu

  Mihai Eminescu – Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie

  Rapsodia română nr. 1 (G. Enescu)
  http://www.youtube.com/watch?v=uJ3rsOK3_fk&feature=related

  Mircea Rusu – Verde inrourat – Romanians Music Romanian People Song

  George Enescu – Rapsodia Romana (op.2)

  Ciprian Porumbescu – Balada ( Incredible Romania)

  Romanian Rhapsody George Enescu

  Romania: o tara minunata

  Cel mai frumos film despre România – Travel

  Iarba Verde de Acasa – Romania

  Din frumusetile ROMANIEI !

  România, o ţară a valorilor mondiale !!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: