DA, SUNT UNIONIST!

Domniei Sale, domnului Mihai NICOLAE,

Director al Institutului FRAȚII GOLESCU,

Copreședinte al Platformei civice ACȚIUNEA 2012

 

Domniei Sale, domnului Ștefan PLEȘCA,

Președinte al Asociației ONOARE ȘI PATRIE,

Copreședinte al Platformei civice ACȚIUNEA 2012

 

Stimate domnule copreședinte Mihai NICOLAE,

Stimate domnule copreședinte Ștefan PLEȘCA,

 

Subsemnatul, Victor ALEXEEV, candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) la alegerile din 9 decembrie 2012 pentru postul de DEPUTAT în Parlamentul României, aferent colegiului uninominal nr. 2, circumscripția nr. 43 Diaspora, îmi asum și semnez Pactul pentru Basarabia înaintat de către o parte a societății civile din România.

Am fost, sunt și voi fi de acord cu refacerea unității Neamului Românesc prin reunirea liberă a României cu Republica Moldova.

Mi-am asumat cu mulți ani în urmă și îmi reconfirm cu această ocazie obligația morală și patriotică să susțin îndeplinirea revendicărilor cuprinse în Pactul pentru Basarabia, care servesc interesele Statului național Român, nu contrazic ideea de refacere a unității naționale, precum și îndeplinirea altor revendicări firești și legitime care nu se regăsesc în acest document.

Totodată, vă fac cunoscut că vă stau la dispoziție pentru a vă prezenta observațiile mele punctuale privind greșelile de ordin gramatical și logic, precum și gravele omisiuni ale textului trimis spre semnare, astfel încât acesta să fie completat și îmbunătățit, de vreme ce înaintea semnării Pactului pentru Basarabia o asemenea contribuție pozitivă, cerută de către mine în mod repetat, mi-a fost refuzată din motive inexplicabile.

Trăiască România și românii din lumea întreagă!

Vă rog, stimate domnule copreședinte Mihai NICOLAE și stimate domnule copreședinte Ștefan PLEȘCA, să primiți cu această ocazie asigurarea deplinului meu respect.

Victor ALEXEEV

Chișinău, 14 noiembrie 2012

 

8 Responses to DA, SUNT UNIONIST!

 1. John Onoje says:

  Ce insemna unionism? Unionism insemna patriotism si vor pamanturi lor inapoi de la ocupanti rusei si vor sa uneasca cu fratele si sorurile lor din Romania.

 2. ARGHIRE says:

  CU CAT MAI REPEDE NE VOM RE-UNI CU ROMANIA, CU ATAT MAI REPEDE VOM REVENI LA NORMALITATE SI VOM SCAPA DE OCUPATIA RUSEASCA ! DA, DOAMNE !

 3. Eugen B. says:

  Băsescu, cu consilierul lui Tomac, iată ce crede și ce nu crede:

  Basescu: Nu cred ca Romania si Moldova trebuie sa devina un singur stat

  Presedintele suspendat Traian Basescu considera ca Romania si Republica Moldova nu ar trebui sa devina un singur stat, chiar daca este de parere ca romanii si moldovenii reprezinta un singur popor.

  “Suntem doua state independente si eu consider ca Republica Moldova poate deveni membra a Uniunii Europene si atunci granitele dintre noi nu vor mai avea decat valoare istorica pentru ca cetatenii Uniunii Europene circula liber dintr-o tara in alta”, a spus Basescu pentru Vocea Rusiei

  Practic, spune Basescu, obiectivul Romaniei “afirmat si consecvent sustinut in interiorul Uniunii Europene” este ca Republica Moldova sa devina membra a UE.

  “N-o obligam ca n-avem cum”, a precizat presedintele suspendat pentru jurnalistul Serghei Beret, venit in Romania pentru a rezolva problema unor articole care l-au deranjat pe Basescu.

  Presedintele suspendat a adaugat ca el considera ca romanii si moldovenii sunt acelasi popor, doar ca sunt in state diferite.

  Expert georgian: Ideea unirii Republicii Moldova cu Romania este una fireasca

  PNL din Republica Moldova a castigat in iulie procesul cu Ministerul Justitiei si, atunci, a primit dreptul de a-si inregistra noul statut, care are drept obiectiv politic unirea tarii cu Romania.

  Basescu: “Cum puteti crede ca un presedinte ales isi vinde tara?”

  Un alt punct discutat de Basescu si Beret a fost faptul ca Vocea Rusiei a scris ca inainte de referendum a existat o intelegere intre presedintele Romaniei si premierul Ungariei, Viktor Orban, care a indemnat maghiarii sa nu iasa la vot.

  “Cum puteti crede ca un presedinte ales isi vinde tara? Cum puteti crede acest lucru? Asta e cea mai jignitoare afirmatie pe care ati putut s-o faceti. Romanii nu-si puteau alege un presedinte care sa-i tradeze.

  Cum credeti ca un presedinte roman ar da o bucata din teritoriu in afara Constitutiei sa devina autonom sau ce credeti ca-i aici, Transnistria? Nu se poate”, a spus Basescu, adaugand ca Vocea Rusiei ar trebui sa ii ceara scuze.

  Știrea o găsiți aici: http://www.ziare.com/basescu/presedinte-suspendat/basescu-nu-cred-ca-romania-si-moldova-trebuie-sa-devina-un-singur-stat-1184492

 4. Nicusor. says:

  Lasa Eugen ca si Bakonski de la PDL cind era ministru de externe si seful lui Tomac tot asta spunea. Am citit mai multe informatii pe net despre asta. Iaka un link si de la mine – http://www.ziare.com/teodor-baconschi/stiri-teodor-baconschi/baconschi-problema-unirii-rep-moldova-cu-romania-nu-este-de-actualitate-1002450

  Baconschi: Problema unirii Rep. Moldova cu Romania nu este de actualitate

  Problema unirii Republicii Moldova cu Romania nu este de actualitate, a declarat ministrul roman de Externe Teodor Baconschi, care a raspuns unor intrebari adresate in perioada 3-10 februarie de cititorii agentiei de presa Unimedia de la Chisinau.

  Ministrul roman a adaugat ca, daca va fi exprimata dorinta de unire, atunci se va putea discuta serios pe marginea acestui subiect.

  “Este dreptul suveran al cetatenilor Republicii Moldova de a decide in aceasta privinta”, a afirmat Teodor Baconschi.

  Ministrul Baconschi a precizat ca Romania sustine ferm si prin actiuni concrete apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana si parcursul european al Chisinaului.

 5. visuu says:

  Ne vom uni noi dar mai incolo. Sa avem grija cu Rusia si Transnistria care ne poate bloca mersul spre UE. Cine nu vrea unire poate sa plece spre Siberia unde au fost dusi si moldoveni acum 60 de ani.

 6. Puitorul Unionist says:

  Cine oare poate gasi pe Internet
  textul “Din nou acasa”
  de istoricul de la Chisinau Ion Varta,
  publicat in revista bucuresteana “Magazin Istoric”
  din Nov. 2012 ? / Esti floare de dor, Basarabie ! /

  http://www.magazinistoric.ro/numarul-112012_continut-121-0

 7. Ben Martineau says:

  http://realizaritomac.wordpress.com/ 🙂 Realizarile lui Eugen Tomac

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: