BĂSESCU I-A VÂNDUT PE ROMÂNII BASARABENI, LĂSÂNDU-I LA CHEREMUL INTERESELOR GEOPOLITICE STRATEGICE ALE GERMANIEI ŞI RUSIEI. PACTUL RIBBENTROP-MOLOTOV 2012. SECRETUL RELAŢIEI MERKEL-BĂSESCU.

Foarte multă lume şi-a pus întrebarea firească de ce a avut doamna Merkel o reacţie atât de surprinzătoare la suspendarea de către Parlamentul României a lui Traian Băsescu. Neinformaţii, care cad lesne pradă minciunilor şi manipulărilor slugilor băsiste, cred în diversiunea lansată de aceştia, că distinsa doamnă cancelar este îngrijorată de „atentatul la statul de drept” şi de „lovitura de stat în curs la Bucureşti”. O “lovitură de stat” înfaptuită de organul reprezentativ suprem al poporului român suveran! Evident că adevăratul răspuns la întrebare, altminteri cât se poate de legitimă, trebuie căutat în altă parte.

Nici explicaţia că PD-L, partidul lui Băsescu este membru al Partidului Popular European, deci simpatia de familie politică determină reacţia germană nu este decât parţială şi nu ar justifica iritarea extremă a doamnei Merkel.

Merkel: Traiane, tu mă susţii să federalizăm Republica Moldova, iar eu te susţin ca să revii în funcţie! Pe urmă vom federaliza şi România!

Merkel: Traiane, eu te susţin ca să revii la Cotroceni, iar tu mă susţii să federalizăm Republica Moldova! Pe urmă vom federaliza şi România! Te asigur că partenerii noştri de la Moscova şi Budapesta sunt de acord. Pe cuvântul meu de urmaşă a lui Ribbentrop!

În cele ce urmează voi emite o ipoteză, pe care cred că o pot şi demonstra suficient de credibil. Cu multe luni în urmă, mai mulţi observatori atenţi ai eviluţiilor de pe scena politică românească au luat act şi au atras atenţia opiniei publice asupra subitului şi bizarului interes al doamnei Merkel pentru această zonă geografică. Şi interesul nu era faţă de România în mod particular (de altfel, pâna recent, doamna nu-l băga în seamă pe Băsescu nici macar cu evidentul dispreţ cu care îl trata prietenul dumneaei, domnul Nicolas Sarkozy).

Interesul se deschisese brusc pentru Republica Moldova.  Observatorii şi analiştii de la Bucureşti au semnalat atunci cititorilor şi telespectatorilor că pare extrem de suspect acest interes. S-a spus atunci că multă lume are bănuiala că Germania ar putea să se folosească de Republica Moldova şi de problema transnistreană (deşi nu este parte din procesul de negociere 5+2!) pentru ca, în dorinţa strângerii în continuare a relaţiilor (oricum foarte solide şi reciproc avantajoase) cu Federaţia Rusă, să promoveze o soluţie de tip federal pentru Republica Moldova.

Şi cum, după ani de ignorare aproape ostentativă a lui Băsescu, a sosit, la fel de brusc şi de suspect o invitaţie pentru Băsescu de a vizita Berlinul, observtorii scenei politice româneşti şi-au consolidat bănuiala că doamna cancelar îl convoacă pe preşedintele român pentru a obţine de la el (recunoscut ca fiind dispus să se închine la orice Înaltă Poartă şi să sărute orice papuc imperial, numai să-i fie lui bine şi să-şi asigure protecţia mai-marilor Europei şi ai lumii) acordul pentru soluţia de federalizare a Republicii Moldova.

Merkel: Băsescule, am să le spun la Moscova că regula rusească a pragului de 50%+1 este bună şi că părerea românilor nu contează, cum nu a contat nici în 1939, când ne-am înţeles pe la spatele lor cu aliaţii noştri ruşi!

Foarte interesant este că, imediat dupa vizită, a venit numirea lui Dmitri Rogozin, fostul reprezentant al Federaţiei Ruse la NATO şi actual viceprim-ministru, în funcţia de reprezentant pentru Transnistria. Dar nu numai.

Tot imediat dupa această vizită, a început şi implicarea publică a diplomaţiei germane şi a doamnei Merkel personal în problema transnistreană şi promovarea din ce în ce mai vehementă şi agresivă de către Germania şi de către doamna cancelar a soluţiei de tip federal. Cu observaţia că, subit, în ecuaţie, pe lângă Transnistria, a intervenit şi Găgăuzia. În intenţia de a-i impune Republicii Moldova o federalizare în care Basarabia (şi populaţia larg majoritar românească) ar fi pusă în permanenaţă în inferioritate în faţa celorlalte două entităţi, cu mult inferioare numeric.

În acest moment, ipoteza lansată cu ceva timp în urmă începe să capete confirmare şi consistenţă.

Şi, pe buna dreptate, bănuiala pe care am împărtăşit-o şi eu şi care în acest moment a devenit convingere fermă, că „patriotul” Băsescu, cel care a câştigat al doilea mandat în 2009 prin fraudă, dar şi cu 100.000 de voturi din Basarabia, a vândut-o şi i-a vândut pe românii basarabeni, numai pentru a profita de interesul german şi pentru a-şi asigura sprijin personal de la cea mai importantă putere europeană.

Acum, după ce au devenit cunoscute mai multe detalii din culisele geopoliticii regionale, am convingerea fermă că acesta este târgul fâcut cu ocazia vizitei lui Băsescu la Berlin.

Cu atât mai mult cu cât nemulţumirea populaţiei era din ce în ce mai evidentă (securistul Băsescu, cel care guvernează cu şi, nu este exclus, pentru serviciile secrete, era cel mai în măsură să cunoască starea de spirit a poporului român), după cum era o problemă de timp (şi nu foarte mult, ceea ce s-a şi dovedit) căderea guvernului portocaliu, răsturnarea raportului de forţe din parlament şi, pe o noua majoritate, demararea procedurilor constituţionale de suspendare din funcţie.

De altfel, tot în perioada la care mă refer au început şi procedurile de modificare a legislaţiei în vigoare la acea dată, pentru a face, practic, imposibilă demiterea. Băsescu însuşi a recunoscut public zilele trecute că ştia exact ceea ce urmează. Şi, tocmai de aceea, fiindcă ştia că în plan intern nu mai are de aşteptat niciun sprijin, nici din sfera politică (în parte, nici măcar din partea PD-L) şi, cu atât mai puţin din partea poporului român, Băsescu a decis să joace, în disperarea care l-a cuprins încă de atunci şi a atins în acest moment apogeul, ultima carte care îi mai rămanea: cartea sprijinului extern, în special al celui german. Iar Germania, precum se cunoaşte şi precum se declară oficial atât la Berlin, cât şi la Moscova, este aliatul strategic al Federaţiei Ruse.

Evoluţia ulterioară a evenimentelor şi insistenţa din ce în ce mai mare a Germaniei şi a doamnei Merkel în implicarea în promovarea soluţiei federalizării Republicii Moldova nu face decât să confirme validitatea ipotezei mele. Iată de ce am toate motivele să-l acuz încă o data, pe încă un subiect, pe Băsescu de trădare, de trădare naţională, aşa cum l-am acuzat în 2005, când l-a sprijinit public pe Voronin, omul Moscovei, pentru un nou mandat prezidenţial.

Totodată, am toate motivele ca, în plus, să le atrag atenţia basarabenilor (şi celui mai înfocat fan al lui Băsescu, domnul primar al oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă), cei care i-au asigurat, prin votul lor, realegerea din 2009, că Traian Băsescu i-a vândut a doua oară. Şi că ne aflăm în faţa unei variante 2012 a Pactului Ribbentrop-Molotov. O variantă care, însă, de această dată, se bucură de sprijinul şi de aprobarea unei cozi de topor din interior: Traian Băsescu.

Îi sugerez preşedintelui interimar, domnul Crin Antonescu, să solicite neîntârziat stenograma discuţiilor lui Băsescu la Berlin şi, în general, documentele despre toate discuţiile din ultimele şase-şapte luni ale diplomaţiei române cu partenerii germani.

Faptul că Băsescu a fost suspendat cu o largă majoritate de Parlament şi că este cert că va fi demis de poporul român este firesc să o irite pe doamna Merkel, care se vede în faţa unei posibilităţi (pe masură să devină certitudine) de a rămâne fără suportul aprobării de către preşedintele României a planului dumneaei de federalizare a Republicii Moldova. Nu vi se pare, oare, această ipoteză mai credibilă decât faptul că nu mai poate doamna cancelar dormi de grija soartei lui Băsescu?

Să urmărim atent vizita doamnei Merkel, protectoarea lui Băsescu, la Chişinău, de unde va pleca la Moscova. Totalurile acestei vizite vor pune în lumină adevărată de ce anume doamna Merkel, cancelarul Germaniei, îl susţine pe Băsescu. Şi să nu uităm că Germania reprezintă, totuşi, veriga slabă a Alianţei Nord-Atlantice, de care profită Rusia, partenerul strategic al Berlinului.

9 Responses to BĂSESCU I-A VÂNDUT PE ROMÂNII BASARABENI, LĂSÂNDU-I LA CHEREMUL INTERESELOR GEOPOLITICE STRATEGICE ALE GERMANIEI ŞI RUSIEI. PACTUL RIBBENTROP-MOLOTOV 2012. SECRETUL RELAŢIEI MERKEL-BĂSESCU.

 1. lala says:

  e părerea ta frate

 2. A se vedea pe tema asta si articolul “Romania nu-i datoare” aflat pe blogul “Diaspora si Reintregirea” (http://mipopescu.wordpress.com)

  Cat despre pozitia lui Basescu fata de unire, este interesant ca pe publicatia online “hotnews.ro”, acesta acorda un interview la “Vocea Rusiei” in care spune raspicat ca NU este pentru reunirea intr-un singur stat. Cu alte cuvinte, dupa ce i-a inselat pe basarabeni pentru a le obtine voturile, acum isi arata adevarata fata antiunionista.

  Iata ce se spune la “hotnews.ro”:
  ===============
  Despre Republica Moldova
  – Eu consider ca cetatenii Republicii Moldova si ai Romaniei sunt acelasi popor. Dar suntem acelasi popor in doua state independente

  – Dar primul nostru gand sa stiti ca nu a fost in general pentru cetatenii Republicii Moldova, ci pentru tinerii Republicii Moldova, pentru ca, de exemplu, cetatenii romani au dreptul sa invete in orice universitate de pe teritoriul Uniunii Europene, cu taxe mult mai mici

  – Deci nu-i folosim pentru voturi, ci le dam sanse

  – (Intrebat daca Romania si Moldova trebuie sa devina un singur stat):
  NU. Suntem doua state independente si eu consider ca Republica Moldova poate deveni membra a Uniunii Europene si atunci granitele dintre noi nu vor mai avea decat valoare istorica pentru ca cetatenii Uniunii Europene circula liber dintr-o tara in alta.

  • laurentii says:

   Degeaba vom spune noi moldoveni NU la fedelarizare caci suntem prea mici. Va fii o sansa reala ca dupa revenirea Transnistriei peste putin timp sa fie declarata ca tara independenta si sa scapam de Transnistria care ne va duce direct spre Rusia pentru totdeauna. Nimeni nu este dispus sa sculte la pretentile moldovenilor care nu vor sa renunte la Transnistria care este doar o piatra ce ne tine in loc.

 3. Valenta says:

  Rusia si Germania – STATE CRIMINALE! RUSINE!
  Valenta GALUSCA:
  Mafia si elementele procomuniste de la Bucuresti ESTE ALERTATA de intoarcerea IMINENTA a lui Basescu la Cotroceni.
  Iata si explicatia de ce unii acum se dau in valuri cu spume, INCERCAND SA-SI JUSTIFICE LASITATEA, cautand un pai sa se salveze, atacand tot pe Basescu.
  Doamne, dar Tu le stii pe toate si POTI pe TOATE sa le indrepti ca sa salvezi Romania. Doamne, te rog Salveaza ROMANIA de tradatori si vanzatori, de Mafioti si de dusmanii externi. Doamne, salveaza-ne si pe noi – Romanii Basarabeni – din umilinta, incertitudinea, saracia si persecutia in care ne aflam de veacuri.
  Oameni buni, oare nu vedeti ca lovitura de stat din Romania COINCIDE cu inviorarea bandelor criminale antiromanesti din Moldova? Si, totodata, in ultima ora, cu VENIREA dnei Merkel la Chisinau? Pe Merkel sa n-o crezi nici moarta! Caci ea curveste si cu Putin si cu Filat, si ii tradeaza pe toti, caci vede doar interesul Germaniei.
  Basescu nu este la Cotroceni si tocmai acum Merkel vine la Chisinau… Unii inverseaza toate, dar fiti atenti la ce VA URMA si la ce se POATE intampla chiar acum CU NOI, cei multi si desconsiderati.
  Daca ar fi ca dna Merkel sa spuna: “Basta! Anulam consecintele pactului Molotov-Ribbentrop si PUNEM granita pe Nistru, de la izvoare, pan-la Marea Neagra; si Unim Basarabia cu Romania pe vecie!” atunci EU as crede-o si PRIMA II VOI DUCE UN BRAT DE FLORI!
  Dar asta va fi? Si de ce nu?
  Iata, daca ar fi, ATUNCI AS CREDE CA MERKEL NE VREA BINELE, cand va VREA SA CORECTEZE greseala SEMNARII de catre Germania si Rusia a odiosului Pact Molotov-Ribbentrop!
  Dar este, oare, Merkel atat de ONESTA? Atat de SINCERA si de CORECTA, atat de CRESTINA cu noi, Romanii Basarabeni?
  Aceeasi intrebare o avem si fata de Rusia (Putin si Medvedev):
  Ne vreti BINELE NOSTRU sau BINELE VOSTRU ? daca sunteti state crestine, de ce binele nostru nu este in viziunea voastra?
  Cum, dar, vreti sa mai credem in voi? Putin si Medvedev, ce fel de Pravoslacnici SUNTETI?
  Rusine, state criminale!
  http://cerulalbastru.com/2012/08/rusine-rusia-si-germania-state-criminale/

 4. FRONTUL RE-UNIRII says:

  CRONICA UNIONISTA:
  O VARA FIERBINTE UNIONISTA: CE URMEAZĂ?
  ———————————————————————–
  blog http inconstantin ro
  http://inconstantin.ro/2012/08/foto-video-scoala-de-cultura-si-afirmare-romaneasca-la-bacau-si-roman.html#comment-57658
  ————————————————————————-
  1.
  * Pe 20 august 2012 vă așteptăm la
  Conferința RE-UNIREA CELOR DOUA STATE GERMANE,
  model de integrare euro-atlantica pentru R. Moldova,
  prin RE-UNIREA CELOR DOUA STATE ROMÂNESTI.
  Conferința va avea loc la Hotelul Leogrand din Chișinău;
  ———————————————————————
  2.
  * Și, cel mai important, pe 16 septembrie 2012, în Chișinău,
  dacă nu știați deja, vă spun eu acum –
  vă așteptăm cu drag la cel mai mare Marș Unionist din istoria Republicii Moldova.
  Detalii în curând.
  ———————————————————-
  3.
  * Mai urmează cel puțin o ediție a Şcolii de Cultură şi Afirmare Românească.
  La Constanța, 20 – 22 septembrie 2012,
  atunci când o să cântăm “La mulți ani” celui căruia anul trecut
  i-am făcut ditamai filmulețul pe axa Chișinău – București. 🙂
  În funcție de anumite circumstanțe însă,
  am putea avea o altă Școală de vară până atunci;
  ——————————————————————————
  N.B.
  5.
  In zilelele premergatoare vizitei la Chisinau a Cancelarului Germaniei, Angela Merkel,
  vom merge cu sutele in fata Ambasadei Germaniei din centrul orasului
  cu tricoloruri si cu placarde anti-Federalizare a Moldovei de Est,
  sa spunem un “NU – NEIN – NIET” hotarât
  contra Unui Nou pact Ruso – German Ocupationist 1939 -2012 !

  Iar Miercuri, 22 August patriotii unionisti voluntari români est-moldoveni
  vor iesi cu miile cu slogane Unioniste pe traseul delegatiei oficiale
  ca sa aratam intregii Europe ca noi dorim Re-Unirea cu România
  si nu mai toleram ocupatia ruseasca !
  6.
  – Nu uitati si de Festivalul Muzical Unionist
  “GUSTAR”, editia 3, de la Orheiul Vechi, 25-26 August 2012
  cu oaspeti de peste hotarele României Mari.
  7.
  – Prima Lectie Unionista in memoria cântaretilor
  Patrioti Martiri Doina si Ion Aldea Teodorovici
  din toate scolile si liceile: la data de 3 Septembrie, Luni, 2012.
  ——————————————————————————————
  P.S.
  Video: www youtube com
  ascultati aici un cântecel undeva intr-un mic orasel basarabean:

  Re: Romania si Moldova: de ce unire?

 5. Valenta says:

  Dle Popescu,
  CURVIA POLITICA este un mare pacat si, cu regret, este foarte raspandita, in deosebi in aceste spatii. Unii se justifica prin conjunctura politica…

  De fapt, suntem deprinsi sa jucam in doua labe, ca Jujuka, in fata strainilor! Iata de ce suntem mereu in impas.
  Pentru ca suntem cu fundul in doua luntri si, de fapt, nu dorim clar sa mergem spre ADEVARUL NOSTRU! Mereu cautam in coarnele altora.

  Am fost INVATATI DE OCCIDENTALI sa mergem la compromisuri – Oare, nu? – convingandu-ne ca, adica, alte solutii nu sunt! dar adevarul este ca INTOTDEAUNA EXISTA posibilitatea sa fii vertical si NICIODATA sa nu umbli in branci, lingand papucii asupritorilor.

  Iata unde este capcana cea mare: Ne-au invatat sa ACCEPTAM compromisurile si compromisii! Formarea RM a fost un compromis. Si acum aceasta RM ne va hartui mult timp..

  Basescu nu este IDEAL, dar unde sunt altii mai buni? Cei care vor sa vina in locul lui sunt si mai COMPROMISI.

  Dar, evident, ca Dumnezeu nu accepta COMPROMISURILE. Iisus a fost RASTIGNIT, dar nu s-a lasat compromis si nu a acceptaIt sa curveasca politic cu nimeni.

  Iata, va spun un adevar MARE: Pana noi, ROMANII nu ne vom lepada de satana, pana nu ne vom VINDECA de aceste invataturi diabolice, pana nu ne vom dezvata sa mergem la compromisuri, pana atunci VOM MERGE IN DERIVA.

  Asa ca va indemn pe toti SA VA LASATI DE INVATATURILE SATANICE de a spune adevarurile pe jumatate, de a fi mereu gata ca pionerii sovietici – INTOITDEUNA GATA! – sa tradam, sa curvim politic, INVERSAND ADEVARUL.

  Romania ar trebuie sa aiba O EXPERIENTA DE JUDECATA DREAPTA a tradatorilor! Ca sa invete minte si sa vindece societatea de COMPROMISI!
  E clar?

 6. Radu Bradu says:

  Maldavanu o ia ca curva inainte…lasa ba sa va vad pe voi ca sunteti pentru unire si abiia pe urma sa va ocupati de ce fac sau nu romanii..

  • Radule, noi suntem românii despre care vorbeşti. Şi nu e vina noastră că ne-am născut în Basarabia, că ne-am redobândit cetăţenia română, că ne-am organizat ca structură politică internă a unui partid din România. Noi trebuie să ne facem datoria de români la noi acasă. În rest, are grijă Dumnezeu de toate. Nu cred că avem noi, dumneata sau altcineva puterea de a-L contrazice pe Dumnezeu, care are planurile Sale. Trăiască România!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: