De ce românii din Republica Moldova trebuie să voteze “DA” la Referendumul Naţional

COMUNICAT

Organizaţia PSD România în Republica Moldova face apel către cetăţenii români din Republica Moldova să participe activ la Referendumul Naţional din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Argumentele noastre pentru a spune „DA” la Referendumul Naţional de duminică sunt numeroase, temeinice şi în consens cu starea de spirit care s-a generalizat în societatea românească.

Noi, românii basarabeni, trebuie să votăm „DA” pentru că Băsescu este vinovat în faţa noastră de:

 • Susţinerea lui Voronin în 2005 pentru un nou mandat prezidenţial;
 • Boicotarea deschiderii podului de la Lipcani-Rădăuţi Prut, care, fiind construit pe bani europeni, a stat neinaugurat timp de 5 ani;
 • Sabotarea construcţiei pe Prut a podului de la Leova-Bumbăta (judeţul Vaslui);
 • Numirea în fruntea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie a Nicoletei Eucarie, o persoană coruptă şi dispreţuitoare, care ne-a umilit ani la rând;
 • Refuzul de a iniţia aducerea procedurilor de redobândire a cetăţeniei române la nivelul celor din ţările europene ca Germania, Polonia sau Bulgaria;
 • Trecerea a zeci de mii de români basarabeni în Registrele generale ale populaţiei României ca fiind de aşa-zisă „naţionalitate moldoveană”;
 • Inventarea aşa-zisei „etnii aromâne” diferită de cea română şi promovarea în funcţii, din partea PDL, a unor soldaţi ai intereselor străine antiromâneşti ca Costică Canacheu;
 • Fraternizarea cu gruparea revizionistă UDMR şi aducerea de atingere interesului naţional românesc;
 • Botjocorirea publică a Regelui Mihai al României, singurul suveran european în viaţă din timpul celui de Al Doilea Război Mondial.
 • Jignirea şi atacarea Bisericii Ortodoxe Române în 2006 prin Raportul Tismăneanu de aşa-zisă condamnare a comunismului, prin minimalizarea jertfelor creştine şi culpabilizarea Bisericii de crimele comunismului;
 • Refuzul de a vizita Mitropolia Basarabiei, chiar dacă a fost invitat şi aşteptat de mai multe ori când a vizitat Republica Moldova;
 • Afirmaţia ponegritoare cum că 20% dintre români ar fi homosexuali;
 • A promovat în funcţii, înconjurându-se de tot soiul de securişti şi urmaşi ai kominterniştilor, care au deformat imaginea României şi a românilor în lume, pe care i-au batjocorit şi prezentat, fără ruşine, astfel: „Românii nu pot alcătui un popor fiindcă valorează cât o turmă”,  „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării”, „un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare… guri vulgare, trăsături rudimentare”.

Să ne prezentăm activ şi în număr mare la Referendumul Naţional de duminică! Să-i demonstrăm lui Băsescu că putem alcătui un popor, că nu valorăm cât o turmă, că avem o inimă mare şi şiră a spinării! Românul nu piere niciodată!

Jos Băsescu! Trăiască România!

Organizaţia PSD România în Republica Moldova

Chişinău, 24 iulie 2012

Advertisements

46 Responses to De ce românii din Republica Moldova trebuie să voteze “DA” la Referendumul Naţional

 1. Ionel says:

  de fapt e invers, tot comunismul e PSD. Se poate si inapoi tot PSD-ul sunt com-ici. Boicotam referendumul pentru ca ROMANIA nu-i PSD

  • Ionel, este adevărat că România nu-i a PSD, nici a PD-L, nici a PNL, nici a UDMR! România este a noastră, a tuturor. Tocmai de aceea trebuie să participăm la referendum. Îndemnul nostru este ca românii din Republica Moldova să voteze DA! Aşa este corect, să ne implicăm activ în procesele şi viaţa politică a României noastre, a tuturor. Sănătate şi numai bine!

   • Ionel says:

    Sanatate va doresc si eu, si cu sanatate la tot PSD care vrea sa ne spuna ca de luni va fi lumina. Halal, nici nu aveti cu ce si cu cine conduce tara, mergeti si faceti studii originale. Romania are un premier “самозванец” – asta-i problema. Duminica BOICOTAM

   • OK, urarea dumitale de sănătate ne va prinde bine! Unii boicotează, alţii participă responsabil, calm şi civilizat. Vom vedea rezultatul din România şi de peste hotare şi revenim la discuţie. Toate gândurile bune!

 2. Dragos Descalecatorul says:

  Nu mai mergem la niciun referendum. De ce? Sa validam niste hoti, mincinosi si plagiatori?

  Derzhite karman shire Plagiator Ponta i Nartziss Antonescu. Ne vyidem!

  NU IESIM!! TOTI STAM ACASA!!

  • Dragă Dragoş, fiecare este liber să procedeze cum doreşte. Slavă Domnului că aveam această libertate. Şi totuşi mulţi dintre cetăţenii români din Republica Moldova, ca şi foarte mulţi basarabeni stabiliţi în România sau în alte ţări din Occident, se vor prezenta dumincă la urne, făcându-şi datoria cetăţenească. Acest Referendum naţional supune judecăţii românilor o singură întrebare: sunteţi pentru sau contra demiterii preşedintelui suspendat Băsescu. Este corect şi democratic să răspundă fiecare, personal, cum crede. Cât despre cuvintele ruseşti folosite de dumneata, fii de acord că acestea nu fac nici dovadă de erudiţie, nici nu au forţa de a convinge cumva. Să respectăm limba română şi să o folosim cât mai corect posibil. Sănătate!

   • Dragos Descalecatorul says:

    I beg you my dear! M-am saturat de basme. Noi nu iesim! Ai sa vezi! Nimeni in occident nu o sa iasa!
    Eu vorbesc in ce limba vreau. Nu e la latitudinea matale sa-mi dictezi ce sa fac. Uite mai bine la documentul din presa semnat de Ponta, Chitoiu si Constantin. Merci. Nici dracu’ nu ne scoate la acest joc murdar.

   • O minimă decenţă şi o minimă doză de rezonabilitate se impune în cazul dumitale, Dragoş. Părerea mea este că te vei convinge singur, începând cu ziua de luni, că greşeşti.

 3. Petrus says:

  Ai pornit/o bine, ai încheiat/o rau, Alexvictor. Din celke doua rele, Băsescu si Ponta-Antonescu (trasi de aţă, pe sub manecă, de marile fosile kgb in spate) nu avem alta alegere decat Basescu. Asta e situatia. Pleaca Basescu, pleaca si Basarabia la Rusia. Amin. Duminica, mergeti, lume draga la biserica, in musaferie, stati si ba odihniti si nu participati in tot felul de jocuri ascunse si murdare. Că nu-s pentru noi.

 4. Rodisi says:

  Să voterze comuniştii lui Voronin, noi boicotam această farsă.

  • Domnule Mihai, comuniştii lui Voronin, pe care ni l-a băgat Băsescu pe gât în 2005, pentru un al doilea mandat, nu au treabă cu Referendumul Naţional din România pentru că nu au cetăţenie română, fiind alergici la tot ce-i românesc. Soarta politică a lui Băsescu o vor hotărî milioanele de români din Ţară, la a căror opinie ar trebui să fim cumva mai atenţi.

 5. Constantin says:

  Alexvictor 758. Sa nu fie cu suparare dar doar din faptul ca ne considerati inferiori si aduceti niste argumente trase de urechi asta nu inseamna ca cei din Basarabia nu pot gindi si nu au propriile opinii.
  Sunt 100% de acord cu Petrus in ce priveste vectorul pro rus al PSD. Este tot atit de social acest PSD ca si comunist PCRM-ul din R.Moldova. PSD este partidul oligarhilor (Vintu and Voiculescu etc.) si interesul carora il apara.
  Basescu, daca si va fi debarcat acum, atunci nu din logica politica a populatiei ci din instinctul de razbunare pentru micsorarea nivelului de trai din ultimii ani, care este rezultatul crizei mondiale si nu ale actiunilor lui Basescu. Apropo Basescu a mai amortizat efectele crizei prin actiunile sale de austeritate. Multi romani deja au inteles aceasta dupa ce au vazut ce s-a intimplat in Grecia si Spania.

  • Constantin, fii atent la un detaliu: PSD este artizanul aderării României la NATO. Asta spune enorm! Poveştile cu ruşi nu mai au trecere la Bucureşti. Tot PSD este cel care, pentru prima oară în ultimele două decenii, a scos (slavă Domnului!) gruparea revizionistă şi antiromânească UDMR de la guvernare.

   • mamamare says:

    Vorbesti minciuni, stimate domnule tovaras Alex!! Nu PSD este artizanul aderarii omaniei la NATO!! EX presedintele Constantinescu si CDR au fost cei care au formulat primii aceast deziderat,CU REGRETATUL CCPOSU CARE A AVANSAT PRIMA DATA IDEEA.
    USL-ASI! jOS LABELE DE PE ROMANIA!!!
    JOS COMUNISMUL INTRE NISTRU SI TISA!
    BASARABENI , NU PERMITETI COMUNISMUL IN CASA NOASTRA ROMANEASCA

   • Vă rog să observaţi că fostul preşedinte Emil Constantinescu va merge duminică la vot, după cum a declarat. Iar dezideratul formulat de domnia sa a fost realizat de PSD. Verificaţi atent perioadele de guvernare şi vă veţi convinge că aşa este. Sănătate!

 6. Dragos Descalecatorul says:

  Domnule, matale chiar ma iei de prost? Ce decenta domnule? O minima decenta e ca Ponta sa-si dea demisia pentru plagiat. Oricum nu-l mai primeste nicio cancelarie occidentala. Poate Lukasenko, amicul lui.

  • Dragoş, eu te consider inteligent şi am pretenţia binevoitoare să faci dovada acestei calităţi. Dincolo de diferenţele de convingeri politice, bunul simţ şi solidaritatea românească trebuie să prevaleze. Sănătate!

   • Dragos Descalecatorul says:

    Pai asta e solidaritatea romaneasca si europeana, domnule, sa nu ne implicam in jocurile ponta-antonescu.
    Decizia mea e foarte romaneasca, europeana si euroatlantica. Sau crezi ca eu voi face jocul clicai lui Iliescu, Ponta-plagiatorul si Antonescu-parvenitul?

    Mai multa ratiune nu ti-ar strica anume matale, domnule.

    Merci pentru sanatate. O am. Chego i vam zhelaiu.

   • Dragoş, ţi-am înţeles poziţia, nu e nevoie să te osteneşti cu repetarea. Totuşi, am impresia că faci abstracţie de poziţia majorităţii românilor şi faci parte dintr-o minoritate, fie ea şi destul de robustă. Hai să vedem ce vor spune cei mai mulţi dintre românii noştri duminică. Dacă vei mai insista pe expresii ruseşti gratuite pe acest blog de limbă română, voi fi nevoit să le elimin. Cred că limba română este suficient de dezvoltată ca să poată exprima orice gând, bun sau rău, care încolţeşte în mintea oricărui român. Nu avem nevoie de ajutoare străine ca să ne exprimăm liber şi clar româneşte. Un sfat omenesc: nu respinge urările mele de sănătate, căci sunt sincere şi s-ar putea să-ţi prindă bine. Doamne ajută!

 7. Gheorghe says:

  Noi am asteptat sa veniti la noi. A-ti venit acuma. Basarabia este romana numai in compania electorala din Romania. Pina cind Basescu a facut ceva pentru Basarabeni voi PSD nimic. Aratati ceva concret si apoi veniti la cersit voturi. Acuma nu mergem la vot.

  • Gheorghe, noi suntem români basarabeni şi reprezentăm stânga românească. Asta a lipsit multă vreme într-un spaţiu cu electorat preponderent de stânga abandonat partidei kremlinocentrice. Ceva concret? Cele trei acorduri semnate săptămâna trecută de premierii Ponta şi Filat, cu mize strategice, de natură să emancipeze Republica Moldova şi să o interconecreze cu lumea românească şi cea europeană. Salutări!

 8. Dragos Descalecatorul says:

  Esti un demagog, domnule, de unde stii matale cati romani vor USL-ul? I-ai numarat?
  Si ce ai contra limbii ruse? Sau vrei sa spui ca esti mei nationalist decat Corneliu Vadim Tudor? Mai catolic decât papa? Tu veux du français? Alors réponds-moi en français. Tu aimes les plagiaires? Et tu veux que je les valide?
  Oder sag mir auf Deutsch, Mann, wenn du Russisch nicht magst.
  Mai, nu iesim la referendumul unei lovituri de stat. Sau esti greu de ureche?
  Si crezi ca noi, aia din Europa nu vedem ce se petrece in tara noastra?

  • OK, te-am înţeles şi mai bine. Nu am nimic împotriva niciunei limbi. Îmi pare însă corect să nu le amestecăm. Nu te mai osteni, variezi pe aceeaşi temă. Mult noroc!

  • Valentin ot Galati says:

   In franceza, cand se pun intrebari predicatul se pune inaintea subiectului, de unde se vede tb. ca nici franceza n’o stapanesti, decat din 2 in 2….
   PS: Ce vedeti, dar nu si simtiti voi “cei din Europa”, este grohaiala securitatii basecsciene, prin ofiterii de presa makkovhey si shtrolojian, aia care halucineaza impreuna cu stapanu’ lor “lovituri de stat”, date de Parlamentul care este expresia suveranitatii poporului! E ca si cum poporul ar da lovituri de stat sie insusi, ca doar stat si popor sunt totuna!
   Mey, tu ai ceva in kreierasul tau unidendritic?

 9. Dragos Descalecatorul says:

  I-auzi, din cauza limbii ruse imi elimina comentariile. Tu macar iti dai sema ce indrugi, peremistule?

  • Dragoş, nu comentariile, ci nerespectarea convenţiei de corectitudine şi civilizaţie de a te exprima româneşte pe un blog de limbă română. Am pretenţia să respecţi limba română pe blogul meu. Dacă nu accepţi, postează-ţi comentariile pe blogul dumitale în orice limbă, acolo fiind liber să faci orice îţi pofteşte inima. Sănătate!

   • Dragos Descalecatorul says:

    Da’ unde d-le n-am respectat limba româna? Cred ca o stiu chiar mai bine decat matale. Febricitezi? Matale ai probleme cu alte limbi. Sau ma insel? Eu nu am!
    Ma deranjeaza demagogia. Si am si eu pretentia fiind consumator al acestui site, sa fiu repsectat si accepatat asa cum sunt.

   • Deja e bine că te-ai exprimat într-o singură limbă. Sănătate!

 10. Gheorghe says:

  A mai aparut o filiala a PCR transformat in PSD in Basarabia. Noua nu ne ajunge Voronin. Jos cu ei!!!! Nu mergem la referendum.

 11. Ali says:

  Un Articol mai stupid nu se putea de scris 😀
  Imi pare rau de autorul acestui articol.

 12. DE CE TREBUIE DEMIS MONSTRUL MAFIOT TRAIAN BASESCU says:

  DE CE TREBUIE DEMIS MONSTRUL MAFIOT TRAIAN BASESCU LA REFERENDUMUL DIN “29 IULIE 2012” SI TRIMIS LA PUSCARIA RAHOVA:

  A VANDUT INTR-UN MOD MAFIOT FLOTA NATIONALA A ROMANIEI DE 310 NAVE COMERCIALE SI 46 NAVE DE PESCUIT OCEANIC INTRE 1992-2000 SI A LASAT PE DRUMURI PESTE 20000 DE NAVIGATORI SI FAMILIILE ACESTORA = DA
  A IMPUS CELEBRA ROVINIETA FURAND IN ACEST FEL BANII CELOR CARE PLATEAU TAXA = DA
  A JEFUIT CONTURILE CFR SI A DAT AFARA ANGAJATII ACESTEI COMPANII NATIONALE = DA
  A JEFUIT SI A PRODUS DOAR SCANDAL LA PRIMARIA CAPITALEI = DA
  SI-A DAT SINGUR O CASA IN STR.MIHAILEANEANU DIN CAPITALA = DA
  A BAGAT ZAZANIE SI A INCAIERAT LA MODUL PRIMITIV TOATE CATEGORIILE SOCIALE,PROFESIONALE,POLITICE DIN ROMANIA DIN POZITIA DE PRESEDINTE AL STATULUI = DA
  A PRODUS DIFERENDE POLITICE SI DE RESPONSABILITATE JURIDICA CU TOTI PRIM-MINISTRII ROMANIEI = DA
  A DUS O POLITICA DE REVENIRE A METODELOR FOSTELOR SERVICII DE SECURITATE COMUNISTE IN VIATA PRIVATA A ROMANILOR = DA
  A DISPUS IN MOD TOTAL ILEGAL SI AUTOCRAT TAIEREA SALARIILOR BUGETARIILOR,PENSIILOR,ALOCATIILOR DE SOMAJ,DE MATERNITATE,A ORICAROR TIPURI DE SPORURI SALARIALE = DA
  A CERUT PENSIONARILOR SA IASA CAT MAI REPEDE DIN SISTEM PE CALE NATURALA(MOARTE) = DA
  A INCHIS DIN DISPOZITIA SA EXPRESA PESTE 100 DE SPITALE,PESTE 1000 DE UNITATI SCOLARE,TRIMITAND LA MOARTE SUTE DE SUFERINZI SAU REINSTITUIND IN ROMANIA ANULUI 2012 ANALFABETISMULUI PRIN INCURAJAREA ABSENTEISMULUI SCOLAR = DA
  A IMPUS CRESTEREA TVA LA 24% = DA
  A IMPUS UN NOU COD AL MUNCII SI UN NOU COD DE DIALOG SOCIAL DE FACTURA FASCISTOIDA,PRIN ASUMAREA IN PARLAMENT DE CATRE GUVERNUL BOC A ACESTOR LEGI = DA
  A IMPUS O NOUA LEGE A EDUCATIEI DE FACTURA FASCISTOIDA REDUCAND CADRELE DIDACTICE LA STATUTUL DE AGENTI ELECTORALI PENTRU PDL = DA
  A GIRAT FURTUL R.ANASTASE LA LEGEA PENSIILOR PRIN METODA 80=160 = DA
  A GIRAT O CLICA OLIGARHIC-FINANCIARA CONDUS DE AMANTA SA INTIMA E.UDREA SI DE CELEBRI REGI AI ASFALTULUI = DA
  DETINE IN CONTURI DIN SINGAPORE,BAHAMAS,CAYMAN SI ALTE PARADISURI FINANCIARE O AVERE ESTIMATA LA PESTE 2 MILIARDE EURO ADMINISTRATE DE OAMENII SAI DIN UMBRA = DA
  DORESTE IN CONTINUARE DISPARITIA A PESTE 100000 PATURI DE SPITAL DIN 125000 EXISTENTE IN MOMENTUL DE FATA = DA
  DORESTE UN SISTEM PRIVAT DE SANATATE DOAR PENTRU CEI CU BANI = DA
  A MARTURISIT CA EL NU POATE CONDUCE O INSTITUTIE IN MOD DEMOCRATIC = DA
  DORESTE IN CONTINUARE TAIEREA SALARIILOR,PENSIILOR,ORICAROR AJUTOARE SOCIALE LEGALE SI PERPETUAREA LA BUGETUL ROMANIEI A CLIENTELEI SALE OLIGARHICO-FINANCIARO-POLITICA = DA
  SE POT ADAUGA MULTE SI MULTE ALTE MOTIVE CERTE PENTRU DEMITEREA ACESTUI MONSTRU CU CHIP UMAN…

  DE FIECARE DINTRE NOI DEPINDE CE VREM LA REFERENDUM: DICTATURA BASESCU-VOTEAZA NU / UN NOU INCEPUT PENTRU VIITORUL NOSTRU SI DEMOCRATIE-VOTEAZA DA

  VINO LA VOT SI EXPRIMA CE ITI DORESTI : DICTATURA OLIGARHIC-FINANCIARO-POLITICA A LUI TRAIAN BASESCU SAU DEMOCRATIE SI VIITOR PENTRU COPII TAI.

  ADAUGATI SI ALTE MOTIVE LA ACEASTA LISTA PENTRU DEMITEREA MONSTRULUI MAFIOT CU TRASATURI UMANOIDE TRAIAN BASESCU SI DATI MAI DEPARTE….

 13. Rodica says:

  De fapt e invers! Voronin si Poanta sant frati. Boicotez referendumul!

  • Rodica, iartă-mă, dar nu ştii ce vorbeşti. Nu Ponta, ci Băsescu a băut cu Voronin, s-a pupat cu el, l-a susţinut deschis să acceadă din nou în funcţie în 2005. Vezi pe acest blog mai multe fotografii cu Băsescu şi Voronin care certifică faptul fără putere de tăgadă.

 14. stimati compatrioti, caii innainte de trecerea riului nu se schimba.

  voi, originarii, de ce ati permis, de ce va uitati urit la noi, moldoveni basarabeni. Sunt un roman si nu vreau rusinea nemului romanesc, ginditi-va no comunistilor, nu-l ponegriti, votati BASESCU!!

  • Valentin ot Galati says:

   Ponegrirea României o fac unii care confunda Ţara cu tagma jefuitorului Flotei! Or România nu e un om, ci toti cetatenii ei, orisiunde s-ar afla cu traiul! Deci, tavarisci, stiu ca ti-e greu sa te dezbari de logikka sovietikka, aia care impartea poporuil/natiunea in 2, “buni”‘noi si “rai”‘ei, dar nu-ti extrapola ingustimea mintii celorlalti, caci esti muult prea mic! Da svidania, tavarisci!

 15. NELIDA says:

  Nu pot sa fiu de acord cu atatea nedreptati care le vad, E posibil ca unul ca Antonescu care a pierdut electoratul cu rusine sa vina acum si sa-i ia locul presedintelui ales care este cel mai bun si destept presedinte care l-am avut pana acum. Deschideti-va ochii si vedeti ca acest om nu este vinovat de ceace i se imputa pe nedrept.Dumnezeu va decide pentruca nici o imparatie nu este fara voia lui. El a decis la alegeri iar aceste Iude vin si se aseaza la masa nepoftiti gasindu-i nod in papura. Fiti atenti ca astia aduc rusii peste noi de care abia am scapat.

 16. Român din România says:

  A ÎNDEMNA POPULAŢIA SĂ NU IASĂ LA VOT, INDIFERENT CINE AR FACE-O ŞI INDIFERENT DE NATURA SCRUTINULUI, ESTE ATENTAT LA DEMOCRAŢIE !!!

  Statul de Drept nu se poate făuri sau salvgarda, decât acolo unde există Democraţie! Iar cheia de boltă a Democraţiei este votul popular, efectul acestuia fiind cuantificat prin raportul majoritate vs. minoritate al voturilor exprimate. O Democraţie este cu atât mai profundă şi mai legitimă, cu cât votul popular exprimat aparţine unei părţi tot mai mari şi mai largi a populaţiei (cu drept de vot), care tinde spre totalitatea acesteia.
  În paranteză fie spus, atunci când votul popular exprimat ar cuprinde totalitatea populaţiei (cu drept de vot), ar însemna că avem de-a face cu o Democraţie Absolută (ceea ce este tabu/caz ideal).
  Aşadar, plecând de la aceste principii, fapta cuiva (persoană, grup, organizaţie etc.), de a descuraja sau împiedica exprimarea votului, constituie (un) Atentat la Democraţie, nu doar din punct de vedere moral, ci şi penal, după caz. Aviz amatorilor!)

 17. Constantin says:

  Argumente destule pentru a nu merge la Referendum gasiti aici: http://jurnal.md/ro/news/impotriva-tuturor-politicienilor-negru-223973/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: