Ştire EURO TV: Victor Alexeev a fost ales preşedinte al Organizaţiei PSD România în Republica Moldova

Duminică, 6 mai 2012, la Centrul de Cultură şi Artă “Ginta Latină” din Chişinău, şi-a ţinut lucrările Conferinţa Naţională a Organizaţiei Partidului Social-Democrat din România în Republica Moldova. La eveniment au participat circa 400 de delegaţi din toate raioanele Republicii Moldova şi un grup de parlamentari PSD din dreapta Prutului. În calitate de preşedinte al Organizaţiei PSD România în Republica Moldova a fost ales, prin vot secret, Victor Alexeev.

Victor Alexeev a fost ales preşedinte al Organizaţiei PSD România în Republica Moldova

Potrivit organizatorilor, PSD este primul şi singurul partid politic din România care a hotărât constituirea unei organizaţii proprii în Republica Moldova. În acest sens, Congresul extraordinar al PSD din 7 aprilie a.c. a completat statutului său cu un articol nou, conform căruia  „Organizaţia PSD România în Republica Moldova este o organizaţie cu statut special, întrunind cetăţeni români cu domiciliul în Republica Moldova şi constituită ca structură internă a partidului în conformitate cu prevederile Statutului PSD, cele ale Regulamentului de funcţionare propriu, adoptat de Conferinţa Naţională a organizaţiei şi validat prin hotărâre a Comitetului Executiv Naţional al PSD”.

Organizatorii au precizat pentru EURO TV că la Congresul extraordinar al PSD de la Bucureşti a participat o delegaţie de 15 fruntaşi ai Partidului din Republica Moldova. Delegaţia de la Chişinău a participat în aceeaşi zi şi la Congresul Uniunii Social Liberale din România.

Cu votul secret a 329 de delegaţi, Victor Alexeev a fost ales în calitate de preşedinte al Organizaţiei PSD România în Republica Moldova.

Acesta a menţionat că “Organizaţia PSD România în Republica Moldova este moştenitoarea şi continuatoarea stângii patriotice din Basarabia, aşa cum a gândit-o Constantin Stere, marele nostru înaintaş care a ştiut să găsească punctul de echilibru şi locul de întâlnire constructivă şi rodnică între curentul socialist şi cel liberal”.

Alexeev a subliniat în discursul său că obiectivul Organizaţiei este constituirea structurilor locale ale PSD România în raza tuturor celor 898 de primării din Republica Moldova. “Conferinţa constitutivă de astăzi încununează activitatea noastră de mai bine de şapte luni de zile. Am cutreierat în acest răstimp sute de localităţi ale Republicii Moldova. Am identificat un număr important de cetăţeni români care au depus cereri de aderare la Partidul Social -Democrat din România. Mai mult, am constituit organizaţii teritoriale de nivelul I şi II. Avem în acest moment 28 de organizaţii raionale, 6 organizaţii de sector în municipiul Chişinău, 3 organizaţii de sector în municipiul Bălţi şi 2 organizaţii autonome: cea a Femeilor Social-Democrate şi cea a Tineretului Social-Democrat. Aceasta înseamnă un total de 39 de organizaţii de nivelul II, care coordonează activitatea unui număr de câteva ori mai mare de organizaţii de nivelul I, din sate, comune şi oraşe. Constatăm cu satisfacţie că în acest moment avem 1057 de adeziuni, care vor fi transmise conducerii Partidului, la Bucureşti, pentru procesare şi eliberarea legitimaţiilor de membru. Creşterea rândurilor PSD România în Republica Moldova va fi preocuparea noastră constantă, întrucât şi de aceasta depinde succesul nostru în viitoarele campanii electorale. Geografia celor 1057 de adeziuni este largă: 218 localităţi. Obiectivul nostru este ambiţios: vrem să constituim organizaţii locale ale PSD România în raza tuturor celor 898 de primării din Republica Moldova”, a spus Victor Alexeev.

Proaspătul lider al Organizaţiei PSD România în Republica Moldova a scos în evidenţă motivele pentru care basarabenii aderă la Partidul Social-Democrat din România. “În ultimele luni de activitate în teritoriu am întâlnit mulţi cetăţeni români care ne-au spus ce gândesc. Concetăţenii noştri sunt nemulţumiţi de felul în care au guvernat ţara guvernele UDMR-PDL sub mandatul preşedintelui Băsescu. Nemulţumirile sunt legate de faptul în care deja fosta guvernare s-a folosit de problemele românilor basarabeni, vorbind demagogic despre cetăţeni români în Republica”, a menţionat Alexeev.

“Concetăţenii noştri de aici sunt nemulţumiţi şi de poitica antinaţională promovată de către UDMR, prin recursul la segregare pe criterii etnice în Universităţile din unele zone ale României, dar şi prin punerea la îndoială a dreptului românilor de la răsărit de Prut de a fi restabiliţi în drepturile lor de cetăţeni români. Mulţi dintre dumneavoastră aveţi copii care studiază în România. Cunoaşteţi cu toţii ce spun studenţii noştri din Ţară despre daravelele guvernelor Boc şi Ungureanu cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tirgu-Mureş, de exemplu. În raioanele de nord oamenii ne-au întrebat de ce i-au trebuit guvernării de la Bucureşti tocmai 5 ani ca să inaugureze Podul de la Lipcani-Rădăuţi Prut, când el era de mult gata. Vestea despre corupţia guvernanţilor de la Bucureşti a ajuns până în ultimul sat de la noi, unde toată lumea cunoaşte cine este şi ce ispăvi a făcut, de exemplu, Elena Udrea. Tot mai mulţi români înţeleg în Republica Moldova că regimul actual din România a împins ţara înapoi, că aproape nimic din cele promise nu s-a realizat, că Biserica noastră naţională din Basarabia nu a mai fost ajutată ca în timpul guvernărilor PSD. Oamenii dau exemple. Ştiaţi oare că singurii oficiali de rang înalt care au trecut pragul Mitropoliei Basarabiei au fost Preşedintele Ion Iliescu şi primarul general al Bucureştiului Sorin Oprescu? Traian Băsescu nu numai că a evitat să facă o vizită măcar protocolară la Mitropolia Basarabiei, dar a şi trimis la Chişinău un Ambasador care este credincios al Patriarhiei Moscovei şi se spovedeşte regulat preoţilor din Biserica Rusă. Un senator PDL, Viorel Badea, şi-a deschis de ceva timp un birou la Chişinău. Ştiaţi unde anume? Într-o clădire din centrul oraşului care a aparţinut Mitropoliei Basarabiei şi care a fost acaparată cu forţa de statul sovietic ocupant. În loc să facă demersuri pentru restituirea acestei clădiri către Biserica Română, domnul Badea şi-a făcut acolo birou. Fiţi de acord că aceste lucruri nu sunt normale. Sunt exemple care ne demonstrează ce fel de atitudine au reprezentanţii regimului politic actual faţă de instituţiile româneşti şi românii din Republica Moldova. Asta ne spun oamenii. Şi noi le dăm dreptate, pentru că realitatea vorbeşte de la sine”, a conchis liderul Organizaţiei PSD de la Chişinău.

Conferinţa i-a avut ca oaspeţi de onoare de peste Prut pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, preşedinte al Delegaţiei României la Parlamentul European, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă şi senatorul Gheorghe Marcu, preşedinte al Organizaţiei PSD Botoşani, chestor al Senatului României.

Înaintea îceperii lucrărilor Conferinţei, au fost intonate Imnurile „Deşteaptă-te, române!” şi „Limba noastră”.

Puteţi vedea ştirea aici

One Response to Ştire EURO TV: Victor Alexeev a fost ales preşedinte al Organizaţiei PSD România în Republica Moldova

  1. Elena says:

    Bravo, bravo,bravo !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: